Bölgesel

17. ERGEN GÜNLERİ KONGRESİ



EN ÇOK AKADEMİSYENLER YAŞIYOR

OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Bağırıcı konuşmasında kendilerinin 18-21 yaş arası gençlerle sürekli beraber olduklarını söyledi. Prof. Dr. Bağırcı, “Ergenlik, hepimizin illaki bir şeyler söyleyebileceği bir konudur. Ergenlik hayatımızda en az bir kere yaşadığımız, anne ve baba olanların daha çok yaşadığı, biz akademisyenlerin ise daha da çok yaşadığı bir durumdur. Biz 18-21 yaş arasındaki gençlerle beraberiz. Ergenlikten olgunluğa geçişi en çok biz yaşıyoruz. Öğrenci liseden çıktıktan sonra 1. sınıftan 4. sınıfa kadar değişimler gösteriyor. Biterken baktığımızda değişikliği görüyoruz ve çok şaşırıyoruz. Ergenlikte kişi hangisi normal, hangisi anormal bunu ayırt etmekte zorluk çekiyor” diye konuştu.

ARAŞTIRMALAR ARTIYOR

Kongrenin Eş Başkanı ve Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Ergen Komitesi Başkanı Prof. Dr. Füsun Çuhadaroğlu Çetin, toplantıların öneminden bahsettiği konuşmasında, “Toplantılar ergenlerle ilgili psikiyatrik sorunların ya da gelişimin öne çıkartılmasında ve araştırmaların artmasında ciddi bir etken olarak öne çıkıyor. Ergenlerle ilgili yapılan araştırmalar artıyor. Bu araştırmaların artması ve toplantıların artması umut ve mutluluk vericidir” şeklinde konuştu.

GELİŞİM VE DEĞİŞİM DÖNEMİ

OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Koray Karabekiroğlu, konunun önemli ve ciddi bir konu olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Karabekiroğlu, “Çocuk çok hızlı gelişiyor. Ergenlik, gelişim ve değişim dönemidir. Bu sempozyumda beyin gelişiminden kimlik gelişimine kadar birçok konuda bilgiler paylaşılacak. Kongremiz umarım, ‘iyi gelmişim’ diyebileceğiniz bir kongre olur” ifadelerini kullandı.