İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 Haziran'da yapılan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) katılan M.E.E.'nin hareketlerinden şüphelendi. Sınav sırasında salondan çıkarılan M.E.E.'nin ayakkabısının iç astarında kopya düzenekleri bulundu. Üst aramasında ise 'router' denilen internet bağlantı cihazı, kredi kartı görünümünde cep telefonu, düğme şeklinde kamera ve kulaklık ele geçirildi.

Devrilen traktörün altında kalan karı kocadan acı haber! Devrilen traktörün altında kalan karı kocadan acı haber!

Yapılan araştırma sonucunda, M.E.E.'nin router cihazıyla internet bağlantısı sağladığı, düğme şeklindeki kamerayla soruları okutup yapay zekaya gönderdiği ve yapay zekanın çözümleri kredi kartı görünümlü cep telefonuyla şüpheliye kulaklık aracılığıyla ilettiği belirlendi. '6114 sayılı Ölçme ve Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmet Kanununa muhalefet' suçu kapsamında M.E.E. gözaltına alınırken, ona yardım eden A.B. de yakalandı. Adliyeye sevk edilen M.E.E. tutuklanırken, A.B. serbest bırakıldı.

Şüphelinin sınav öncesi ayakkabısının astarını yırtarak elektronik düzenekleri buraya yerleştirdiği, sınav salonuna girişteki kontrollerden bu şekilde geçtiği ve içeride tuvalete giderek düzeneği çıkarıp üzerine yerleştirdiği, kulağına da kulaklık taktığı tespit edildi.

Editör: Cengizhan Bahadır