Günlerin birbirine karıştığı, televizyonda dahi maçları takip ederken yorulduğumuz bu süreçte; kadrosu sıkıntılı olan Trabzonspor'dan iyi oyun beklemek, fazlasıyla haksızlık olurdu diye düşünüyorum. Bu paralelde oyunun çok önemli olmadığı bir maçtan 3 puan çıkardı Trabzonspor ve yukarıya tutunmaya devam etti.

Maçın tartışmasız en iyisi Berat'tı... Sadece toplu oyunda değil, topsuz oyunda da takımı yönlendiren Berat; adeta "ben bu bölgenin kaptanıyım" mesajını verdi. Gelecek haftalarda tabela anlamında da katkı sağlayacağını düşünüyorum.

12 haftalık sürece baktığımızda bu başarının tek bir mimarı var, o da Abdullah Avcı... Eksik ve beceriksiz kadroyla, bu başarının gelmesi ise daha anlamlı... Pek tabiki durum böyle olunca "kadro iyi olsa, hoca neler neler yapacak..." demek geliyor insanın içinden! 

Bu başarın kahramı olan Abdullah Hoca, karnesini 4 bucuktan 5'le almayı hak etti. Neden net 5 değil diye soracak olan varsa cevap vereyim; Abdullah Hoca, Pereira konusunda büyük hata yaptı. Bu yoklukta Pereira kadroda kalabilirdi, kalmasa da bunlar asla yaşanmamalıydı. Çünkü seneler sonra ilk defa bir yabancı futbolcu Trabzonspor'a hem sahada hem dışarıda değer katıyordu... Şimdi bu Pereira, Süper Kupa maçının geniş kadrosunda olsa ve olası bir galibiyette kupa Portekizli'nin ellerinde havalansa, kime ne zararı olur?

Bu arada şu konuyu da pas geçmemekte fayda görüyorum; Antalyaspor maçında net penaltı verilmedi ama Trabzonspor yönetiminden "çıt" çıkmadı, bu maçta da verilmeyen penaltıya yönetimden ses çıkmazsa, bilinsin ki hakem doğramaları katlanarak devam eder...!