Eskişehir’de arkadaşını pompalı tüfekle vurarak ölümüne sebep olduğu öne sürülen Abdülaziz Y.’nin yargılanmasına devam edildi.

1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmada savunma yapan sanık Abdülaziz Y., olaydan dolayı vicdan azabı çektiğini ifade ederek, “Keşke onun yerine ben ölseydim. Vicdan azabı çekmekten daha iyi. Aramızda bir tartışma yoktu. Mahir telefonda kız arkadaşına bağırıyordu” dedi.

Duruşmada apartmanda bulunan komşular da tanık olarak dinlendi. İlk olarak dinlenen T.Ç., "Cinayetin olduğu daireden bir gürültü geldi. Kavga ortamı olduğunu hissettim. Tabanca, tüfek sesi duymadım” diye konuştu.

Diğer tanık E.N. ise, ikindi vakti sıralarında patlama sesi duyduğunu belirterek, “İlk önce bağrışma sesi geldi. Kavga olup olmadığını bilmiyorum. Daha sonra kapı çarpma sesi duydum” şeklinde ifade etti.

Mahkeme heyeti Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun gelmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay 12 Aralık 2013 tarihinde Güllük Mahallesi Tarlayüzü Sokak’ta meydana gelmiş, Mahir Akan, günlük kiralanan dairede kafasından pompalı tüfekle vurularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Polisin incelemeleri sonucunda Akan'ın katil zanlısı olarak arkadaşı Abdülaziz Y. yakalanmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.