KCK’nın, "Yol kesmeler, asayiş kurmalar, asker ve polis alıkoymalar bu dönemde yapılmamalıdır" çağrısına Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H), Yurtsever Demokratik Kadın Hareketi (YDGK-H) ile Cölemerik Halk İnisiyatifi üyeleri destek verdi.
Bir süre önce KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, eylem yöntemlerinin değiştirilmesini isteyerek, "Yol kesmeler, asayiş kurmalar, asker ve polis alıkoymalar bu dönemde yapılmamalıdır. Esnafın ve ekonomik işletmelerin faaliyetleri zorunlu olmadıkça durdurulmamalıdır" çağrısında bulunmuştu.
Hakkari’de kırsal alanda bir araya gelen YDG-H, YDGK-H ile Cölemerik Halk İnisiyatifi üyeleri, ortak bir basın açıklaması yaparak KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığının açıklamalarına destek verdiklerini belirttiler. YDG-H, YDGK-H ve Colemerg Halk İnisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan yüzü kapalı YDGK-H üyesi bir kadın, "KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığının yaptığı açıklamayı esas alarak eylemsellik yöntemini daha farklı boyutlarda en üst aşamada yürüteceğiz. Tüm halkımızın ve gençliğimizin başta Meskan ve Lice olmak üzere tüm direnişlere katılım sağlaması gerektiğini belirtiyoruz. Bu çerçevede halkımızın direnişini kutluyoruz" dedi.
(İHA)