Yalova’da, "Dişçiye gidiyorum" diye evden çıktıktan sonra kaybolan genci çekiç ve bıçakla öldürüp İkizce'de gömmeye çalışırken yakalanan 2 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, 7 yıl önce tanışan Fatih Memiş (26) ile Ş.Ş.D., ailelerin istememesi üzerine farklı kişilerle hayatlarını birleştirdi. İkili 4 ay önce Facebook üzerinden yeniden sohbet etmeye başlarken, Ş.Ş.D.nin eşi C.D., bir süre sonra eşinin Facebook sayfasına girerek yazışmaları gördü.

Eşi Ş.Ş.D.'yi memleketi Tokat’a gönderen C.D., Fatih Memiş’i öldürmek için plan yaparak eşinin Facebook adresinden Fatih Memiş ile yazışmaya başladı ve yalnız olduğunu belirterek şahsı evine davet etti.

Davet üzerine Yalova’da bulunan evinden, "Dişçiye gidiyorum" diyerek ayrılan Fatih Memiş, genç kadının İstanbul’da bulunan evine gitti. Fatih Memiş’e kapıyı açan C.D., yanında bulunan çekiçle kafasına vurdu. Yere düşen Fatih Memiş’i evin içine alan C.D., burada kızgınlıkla önce yumruklamaya başladı, ardından ise bıçak darbeleri ile öldürdü. Kızgınlığı geçmeyen C.D., çekiç ile Fatih Memiş’in kafasını ezdi. İddiaya göre bu olay olurken zanlının kayınpederi M.Ş. de evde bulunuyordu.

C.D. ve M.Ş., çöp poşetine koydukları cesedi evdeki halıya sarıp İstanbul’dan kiraladıkları aracın bagajına koyarak yola çıktı. Akşam saatlerinde Ordu’nun İkizce ilçesi Dumantepe köyündeki eve gelen ikili, gece saatlerinde yakınlardaki köy mezarlığına cesedi gömmek istedi. Zanlılar, mezarlıktaki ışıkları gören köylülerin ihbarı ile jandarma tarafından yakalandı.

Jandarma yapılan ilk sorgularının ardından Ünye Adliyesi'nde hakim karşısına çıkan zanlıların tutuklanmasına karar verildi.