İzmir’in Karşıyaka ilçesinde iki ay önce evlendiği 19 yaşındaki Pınar Yolver’i döverek öldürmekten yargılanan katil zanlısı kocaya müebbet hapis cezası verilirken, kayınpedere 25 yıl hapis cezası verildi.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde iki ay önce evlendiği 19 yaşındaki Pınar Yolver’i döverek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan eşi M.Y. ve kayınpederi S.Y., kayınvalidesi E.Y., görümceleri P.Y. ve S.Y. hakkında açılan davada karar çıktı. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya tutuklu sanık M.Y., babası S.Y., anne E.Y., görümceler P.Y. ve S.Y. ile avukatları katıldı. Yapılan son duruşmaya öldürülen Pınar Yolver'in ailesi katılmadı.

Son savunmasını yapan sanık M.Y., "2,5 ay önce evlendiğim eşimi gerçekten çok seviyordum. Bana ağır hakaretler etti. Kendimi kaybedince dövdüm. Döverken babam kesinlikle bana yardım etmedi. Fenalaştığını görünce omzuma alıp hastaneye ben götürdüm. Ölebileceğini tahmin etmedim. Yaptığımdan pişmanlık duyuyorum. Mahkeme bana ne ceza verirse versin önemli değil. Ben bu vicdan azabını ömür boyu taşıyacağım" dedi.

Daha sonra söz alan baba S.Y. de, gelinini çok sevdiğini, kesinlikle onu dövmediğini söyleyip beraatini talep etti. Anne E.Y. ile görümceler P.Y.ve S.Y. ise suçsuz olduklarını söyleyerek beraatlerini talep ettiler.

Mahkeme heyeti, eşini döverek ve işkence yaparak öldürmekle suçlanan sanık M.Y.'ye önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, sanığın mahkemedeki iyi hali ile pişmanlığını göz önünde tutarak cezayı müebbet hapse çevirdi. Oğlu ile birlikte gelinini dövdüğü iddia edilen S.Y'ye mahkeme heyeti önce müebbet hapis cezası verdi. İyi hal indirimi uygulayan heyet, cezayı 25 yıl hapse çevirdi. Öldürme olayına karıştıkları iddia edilen ve tutuksuz yargılanan kayınvalide E.Y. ile görümce P.Y.'ye ise mahkeme 5 ay ceza verdi. Mahkeme heyeti, anne ile kızına verilen cezanın hükmün geri açık bırakılmasına karar verdi. Anne ile kızı 5 yıl içinde aynı suçu işlerse verilen 5 aylık hapis cezasını yatacak.

Bu arada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup, başlarına siyah duvak takarak verilen karara tepki gösterdiler. Adliye önündeki protesto gösterisinde yapılan basın açıklamasında, “Nasıl ki Pınar Yolver kardeşimizin davasında sonuna kadar adalet peşinde olduysak, tüm kadın kardeşlerimiz için de adalet sağlanana dek mücadelemizi sürdüreceğiz” denildi.

Bazı erkeklerin de destek verdiği basın açıklamasında, 2 aylık evli olan Pınar'ı işkence yaparak öldüren sanıklara verilen iyi hal indiriminin doğru bir karar olmadığı belirtildi. Ellerinde ölenlerin resimlerini taşıyan kadınlar, yasaların değişmesini ve cezaların arttırılmasını istediler.