“Başarı bir yolculuktur, bir varış noktası değil.”
Ben Sweetland
İş dünyası ve insan hayatı hep başarı veya başarısızlıklarla doludur. 
Grisi yoktur. Ya beyaz ya siyah. 
Herkes icra ettiği meslekte başarılı olmak ister. 
İş yaşamında başarı bazen yüksek satış, terfidir, bazen sektörde en iyilerden biri olmak, mesleki ün kazanmaktır. 
Futbolda ise başarı ŞAMPİYONLUKtur.
Tarihi incelediğimizde, başarı sarhoşluğundan dolayı, makamını, rütbesini kaybeden kişilerin veya finansal gücünü yitirenlerin az olmadığını görürüz. Evet başarıyı yönetebiliyor olmak, onu yakalamaktan daha zordur.
Yücel Uygun bu konuda ne diyor:
“Başarı sarhoşluğu denince Yunan Mitolojisi’ndeki Daidalos ve oğlu İkaros’un hikâyesini anlatmadan olmaz.
Adının anlamı “hünerli” olan Daidalos, Kral Minos’un emriye oğlu İkaros ile birlikte içinden çıkılması çok zor bir labirente kapatılır. Bunun üzerine harika bir icat yeteneği olan Daidalos da kendisine ve oğluna kanatlar yaparak, bunları balmumuyla oğlunun ve kendisinin omuzlarına yapıştırır ve her ikisi birden uçmaya koyulur. Havalanmadan önce Daidalos, oğlu İkaros’a çok yüksekten uçmamasını söyler, fakat uçmanın verdiği heyecan ve hazla İkaros, babasının öğüdünü unutur ve yükselmeye başlar. Ne var ki, güneşe o kadar yaklaşır ki, balmumu erir ve İkarus denize düşerek hayatını kaybeder.
Bu gerçek, başarı sarhoşluğunu çok güzel bir şekilde ifade ediyor. Bazen hemen hepimiz, edindiğimiz başarılar sonrasında o muazzam hazzı yaşamak istiyoruz tabii ki. Bu aşamada, başarının bir varış noktası değil, yaşam boyu süren bir yolculuk olduğunu unutmamamız ve sürdürülebilir başarılara imza atmamız için, iş dünyasında olmasa bile futbol dünyasında dikkat çeker. 
Kavramları Karıştırmayalım...
Ben biran iş ile futbol dünyasını birbirine karıştırsamda siz bana bakmayın. 
İngiliz devlet adamı, Oliver Cromwell’in harika bir sözü var. “Daha iyi olmaya çalışmayan iyi olarak da kalamaz.” diyor. Her geçen gün gelişen futbol dünyasında da sürekli aynı şeyleri yapmak çok fazla işe yaramıyor.
Futbol Dünyası
Futbol dünyasında yaşam savaşı veren arkadaşlara duyurulur. Sürekli daha iyi olmaya çalışmak hayat felsemiz olmalı. Yolda çok zorlu rakiplerimiz var, türlü dalevera çeviren yöneticiler var, biz inandığımız yolda yürüyelim. Sarhoş olmayalım.
Bu hafta sonu rakibimiz SİVAS SPOR.
Yazımı da Mevlânâ’nın başarıyı bütün hayata yaymamız gerektiğini hatırlatan, o güzel sözüyle bitirmek istedim:
Unutma! Kazanmak koca bir ömür ister. Kaybetmeye ise anlık gaflet yeter.