15 Temmuz 2016 gecesinde devletin içine sızan FETÖ mensuplarının milletin silahlarını yine millete çevirdiğini belirten Mumcu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin bombalandığını, emniyet birimleri ile kamu kurumlarının hedef alındığını ve masum vatandaşların üzerine ateş açıldığını hatırlattı.
Mumcu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milyonlarca vatandaşın meydanlara çıktığını ifade ederek, kadın, erkek, genç ve yaşlı demeden vatandaşların tanklara, uçaklara ve silahlara karşı göğsünü siper ettiğini vurguladı.
“15 Temmuz, milletimizin iradesinin üzerinde hiçbir güç olmadığının ilanıdır” diyen Mumcu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“O gece milletimiz yalnızca seçilmiş hükümetine değil; demokrasisine, hukukuna, bayrağına ve geleceğine sahip çıkmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin bombalar altında çalışmalarını sürdürmesi ve milletvekillerimizin siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin darbecilere karşı ortak duruş sergilemesi, 15 Temmuz’un güçlü bir demokrasi mücadelesi olduğunu göstermiştir.”
“TRABZON MİLLÎ İRADENİN YANINDA DİMDİK DURDU”
Trabzon’un da 15 Temmuz gecesinde vatanına ve devletine bağlılığını güçlü şekilde ortaya koyduğunu belirten Mumcu, vatandaşların meydanları doldurarak sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbeti tuttuğunu kaydetti.
Mumcu, “Trabzon’un her ilçesinde yükselen birlik ve beraberlik ruhu, milletimizin ortak geleceğine olan inancının açık bir göstergesi olmuştur. Karadeniz’in cesur ve vakur insanı, Millî Mücadele döneminde nasıl bağımsızlık uğruna kenetlenmişse, 15 Temmuz gecesinde de aynı inanç ve kararlılıkla devletine, bayrağına ve milletine sahip çıkmıştır” ifadelerini kullandı.
“15 TEMMUZ’UN ANLAMI GENÇ NESİLLERE AKTARILMALI”
15 Temmuz gecesinde canlarını ortaya koyan şehitler ve gazilerin destansı bir mücadelenin öncüleri olduğunu vurgulayan Mumcu, bu fedakârlık sayesinde Türkiye’nin işgal ve vesayet girişimine boyun eğmediğini belirtti.
15 Temmuz’un yalnızca bir anma günü olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Mumcu, tarihî direnişin anlamının genç nesillere aktarılmasının, devletin içine sızmaya çalışan yapılara karşı uyanık olunmasının ve birlik ile beraberliğin korunmasının ortak sorumluluk olduğunu söyledi.
AK Parti teşkilatlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde millet iradesine sahip çıkmayı, demokrasiyi güçlendirmeyi ve Türkiye’nin bağımsız geleceği için çalışmayı sürdüreceğini belirten Mumcu, Türkiye Yüzyılı’nın da aynı inanç, dayanışma ve kardeşlik ruhuyla inşa edileceğini kaydetti.
Mumcu, mesajını şu sözlerle tamamladı:
“15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün yıl dönümünde; vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin huzuru ve millî iradenin üstünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, kahraman gazilerimize sağlık ve huzur diliyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü ihanetten muhafaza eylesin. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılsın. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günümüz kutlu olsun.”





