61SAAT- Çağlayan AKTÜRK

ALMANYA´da başlayıp Suriye´de sona eren acı bir hayat hikayesi. Genç yaşında Katil Esed´in bombalarına hedef olan eski bir milli futbolcu ile eşi Gülsüm. Birde çocukları Abdullah ve Abdurrahman. Üzüntüyü kaldıramayan ve hayata veda eden gözü yaşlı bir baba. 
En başa dönecek olursak, 1987 doğumlu Trabzon Akçaabat´lı Burak Karan Alman futbolunun yıldız adayları arasında gösteriliyordu. Bundesliganın köklü takımları Leverkusen , Berlin, Hamburg ve Hannover´de altyapı eğitimini alarak Panzerlerin milli takımına kadar yükseldi. 2014 Dünya şampiyonu Almanların kadrosunda yeralan Boateng ve Khedira ile genç milli takımlarda birlikte ter döktü.

En son 3.ligde Alemania Achen forması giyerken henüz 21 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı Burak. Daha sonra katıldığı cemaat gruplarında futbolun çok çok uzağında kalarak sadece dini faaliyetler ile hayatını sürdürmeye başladı. Suriye´de başlayan iç savaş dolayısı ile orda ki Müslüman topluma buradan yardımlar toplayıp yollamaya başladılar. Herkesin Suriye´yi terkettiği ve savaşın tüm şiddeti ile sürdüğü bir dönemde ise eşi ve iki oğlunu da yanına alarak Türkiye sınırına birkaç km uzaklıktaki Aziz şehrine gelerek burada yaşamaya başladı. Ta ki, gündeme bomba gibi düşen bir habere kadar. Esed askerlerinin bombaladığı köyde parçalanan Burak Karan 26 yaşında hayatını kaybetti. 

BABA MEHMET KARAN ACIYA DAYANAMADI
Burak´ın ölüm haberinin ardından aile eşi ve iki çocuğunu almak için Kilis´de haftalarca çalmadık kapı bırakmadı ama hiçbir ize rastlayamayınca çaresiz Almanya´ya döndü. Oğlunu kaybeden baba, gelini ve torunlarına da ulaşamayınca üzüntüden rahatsızlandı ve iki yıl önce hayatını kaybetti.

SON BOMBARDIMAN VE SÖNEN BİR AİLE
Esed rejiminin günlerce bombardım altında tuttuğu Doğu Guta´dan bu kez acı haber geldi. Burak´ ın abisi Mustafa, Suriye´de kalan gelinleri ve iki yeğenine düzenli olarak bir tanıdığı vasıtası ile para gönderiyordu. Son görüşmede ise o tanıdık kişi artık para göndermemesini istedi. Çünkü gelinleri Gülsüm ve yeğenleri 7 yaşındaki Abdullah ile 3 yaşındaki Abdurrahman bombardımanda hayatlarını kaybetmişti.