61SAAT HABER SERVİSİ - Samet Emirzeoğlu - Çağrı Aktaş

Trabzon’da Ulaşım Ana Planında Maraş Caddesi düzenlemesi ile ilgili gündem devam ederken, Büyükşehir Belediye Meclisinde, Maraş Caddesi ile ilgili 3 öneri gündeme geldi.

1.Maraş Caddesinin çift şerit tek yönde açık olması.

2.Maraş Caddesinin tek şerit tek yönde özel araçlara açık olması veya Maraş Caddesinin tek yönde sadece toplu taşıma araçlarında açık olması.

3. Maraş Caddesi trafiğe kapatılsın ve sadece yayalara açık olsun.

İşte esnaf ve dolmuş esnafının konu ile ilgili görüşleri...

ESNAF NE DÜŞÜNÜYOR?

Maraş Caddesi için Giresun-Ordu modelini öneren bir esnaf ''Uzunsokak trafiğe kapatıldıktan sonra yoğunluk burada arttı. Araba geçtiği zaman insanlar rahat dolaşamıyordu. Trabzon’un en güzel caddesini dolmuşlar ile kapattık. Burayı çok daha güzel kullanabiliriz. Giresun-Ordu modeli var. Onlar çok güzel yaptı. Bu şekilde Trabzon’a yakışmıyor’’ açıklamasını yaptı.

TEK ŞERİT ÖNERİSİ…

Maraş Caddesi için tek şerit önerisinde bulunan bir esnaf ''Uzunsokak eskiden tek şerit araba geçiyordu ve kaldırımlar dardı. Kapatılınca insanlar rahatladı ve daha güzel oldu. Maraş Caddesi için de aynısı yapılması gerekiyor. Tabi Trabzon dar bir şehir deniz ile dağ arasına sıkıştı. Tamamen kapatılırsa trafik sıkışacak. Tek şerit olabilir ortadan trafik akışı sağlanabilir ve kaldırımlar geniş olabilir bu şekilde daha güzel olacaktır.'' açıklamasını yaptı.

KAPATILIRSA ESNAF BİTER…

Maraş Caddesi trafiğe kapatılırsa esnafın ciddi sorun yaşatağını belirten bir esnaf ‘’Bence kesinlikle kapatılmasın aksi durumda esnaf biter. Burası Uzunsokak ile kıyaslanamaz buraya insanlar farklı göz ile bakıyorlar. Maraş Caddesi trafiğe kapatılırsa esnaf için iyi olmaz.’’ açıklamasını yaptı.

‘’BU CADDE BU KÖTÜLÜĞÜ VE TRAFİĞİ HAK ETMİYOR’’

Trabzon'da Maraş Caddesi için güncel trafiğin sorun olduğunu belirten bir esnaf ''Maraş caddesi Trabzon’un merkezi sayılır. Maraş caddesinde en büyük hizmet verenler bankalar. Orada yeri geliyor öyle bir trafik oluyor ki gelen turistler gittikleri yerlerde bu caddeyi çok konuşuyorlar. Trafik yoğunluğunu anlatıyorlar ve bir daha buraya gelmek istemiyorlar. Bu cadde özel araçlara değil ama normalde trafiğe kapatılmalıdır. Dolmuşlara güzel bir yer bulunabilir. Bu cadde bu trafiği ve bu kötülüğü hak etmiyor.'' açıklamasını yaptı.

DOLMUŞÇULAR NE DÜŞÜNÜYOR?

Dolmuşçu esnafı yaptığı açıklamada ''Bir dolmuşu olarak bizler tabi etkiler ama Belediye kapatılması yönünde bir karar alırsa yapabileceğimiz bir şey yok. Bir çözüm düşünmüşlerdir. Belediye Başkanı Zorluoğlu’nun dolmuş esnafını mağdur etmeyeceğini düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

61saat mikrofonlarına konuşan bir diğer dolmuşçu esnafı ise ''Burası can damarı. Arabaları kredi ile aldık. Eğer trafiğe kapatılırsa arabaları geri veririz. Banka ararsa arabayı geri veririm. Zor durumda kalırız.'' ifadelerini kullandı.