Trabzon’un Köprübaşı İlçesi Gündoğan Mahallesi Kule mevkiinde yıllardır yaşanan yol sorunun mahalleliyi isyan ettirirken bir yandan da vicdanları sızlattı. Uzun zamandır yol için mücadele veren sakinler zamanla göçe mecbur kalmış durumda. Geride kalanlar ise dik bir patikadan evlerine ulaşım sağlayarak hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor.

870 METRE YOL

Mağdurlar mahallelerinde vefat eden kişinin cenazesini omuzladıklarında, tabuta dört kişi yerine iki kişi girebildiler çünkü dar patika müsaade etmedi. Mahalleli İbrahim Erdoğan, “5 yıldır hep engellendik. Bize söylenen yol için 2 sefer ihaleye çıkıldığı, 65 bin TL ödenek çıktığı fakat 870 metre yolumuz yapılmadı. Tek isteğimiz yol” dedi

Trabzon’un Köprübaşı İlçesi Gündoğan Mahallesi Kule mevkiinde yıllardır yaşanan yol sorunun mahalleliyi isyan ettirirken bir yandan da vicdanları sızlattı. Uzun zamandır yol için mücadele veren sakinler zamanla göçe mecbur kalmış durumda. Geride kalanlar ise dik bir patikadan evlerine ulaşım sağlayarak hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor. Ta ki mahallelerinde vefat eden kişinin cenazesini omuzladıklarında, patika yolun başında cenazeyi dört kişi değil de patikanın müsaade ettiği iki kişi cenazeyi sırtlandığında yolsuzluğun artık canlarına tak ettiğini gözler önüne serdiler.

LEĞENLE YOLA İNDİK

Mahalle sakinlerinden İbrahim Erdoğan, “Dört kişi tabuta girmesi gerekirken iki kişi girdi. Cenazeyi zorlukla yukarıya çıkardık. Araba yolu almak için müracaat ettik. 5 yıldır hep engellendik. Bize söylenen yol için 2 sefer ihaleye çıkıldığı ve hatta 65 bin TL ödenek çıktığı yönünde fakat 870 metre yolumuz yapılmadı. Vaat edilen tarih hep ileriye attı. Mahallemizde bütün evler boş. Benim çocuğum patikada domuzla karşılaştı kendini yola attı, kafası yarıldı. Kimseyi suçlamıyorum ama yolun yapılmasını istiyorum. Hayvancılık yapamıyoruz, göç yaşanıyor. Eşim hamileydi, ambulansı aradım, geldiler ama eşimi leğene oturtarak çeke çeke aşağıya indirdik. Böyle örnekler burada çok. Yaşlı insanları, hasta insanları sırtımızda taşıyoruz. Tek isteğimiz yol” dedi. (Karadeniz)