Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, düzenlenen iftar yemeği proğramında AK Parti kurucularıyla biraya geldi. 
İftar yemeğine AK Partinin kurucu il, ilçe, gençlik kolları, kurucu belediye başkanları, kadın kolları, il genel meclis üyeleri ve AK Parti İl Başkanı Haydar Revi katıldı.
Burada bir konuşma yapan Başkan Genç, yemeğe katılanlara teşekkür ederek, “Kuruluşundan itibaren hem ülkesine hizmet yolunda kurucu liderimiz şu anda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin liderliğinde hem ülkemize hizmet yolunda hem ülkemizin milletimizin vatandaşını daha muteber bir statüye kavuşturma yolunda hem yaşanamayan veya yaşanması yasaklanan dinimizin değerlerini hür bir şekilde yaşanmasına teminen bu kutlu yolculuğumuz hamdolsun çok güzel bir şekilde devam ediyor. Bundan dolayı mutluyuz. Ancak ne yazık ki bu topraklarda güçlü bir devlet olmamızı istemeyen güçlerin hala taşeronların marifeti ile acılı üzüntülü günler geçiriyoruz. Bu manada Ramazan ayı olmasına rağmen hiçbir değeri olmayan hain güçlerin saldırılarında şehitler veriyoruz. Bu vesile ile de tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anmak istiyorum cennetleri mekan olsun inşallah” dedi.
Partiye yönetici arar durumda iken kurucuların gösterdiği cesaretten övgü ile söz eden Başkan Genç, “Partimize yönetici arar durumdayken o anda cesaret gösterip elini taşın altına atan siz çok değerli parti kurucularımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Sonradan görevi devralan kardeşlerimiz de vazifelerini layıkıyla ifa ettiler. Bu dönemde partimiz rekorların üstüne çıktı bundan dolayı mutluyuz, gururluyuz, müteşekkiriz. Özellikle de kuruluşta da görev alan ve şu anda rahmeti rahmana kavuşan çok değerli ağabeylerimiz, daha sonra da bu davaya hizmet edip vefat eden tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz” diye konuştu.