61SAAT HABER SERVİSİ

Düzenlenen kongreye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon il Başkanı  İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

KAŞÜSTÜ İHALESİ YAPILDI
Kongre Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj okunarak başladı. Mesajların ardından konuşan AK Parti il Başkanı Haydar Revi “Dün kar yağışı vardı, bütün hava şartlarına rağmen bu mekanımızı hazırlayan emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.  Bugüne kadar partimize zerre kadar emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Biz cumhurbaşkanımızdan aldığımız hedef doğrultusuyla yola devam ediyoruz. İlçe olarak 13’üncü kongremiz.  Gençlik kollarıyla, kadın kongreleriyle hesaplarsak 58 kongre düzenleyeceğiz.  Biz 2019, 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Düzköy’le ilgili ciddi çalışmalarımız var. Düzköy’e turizm alanları yapılıyor. Sayın Bakanlarımızın çalışmları şehrimizde de sürüyor. Onlara teşekkür etmek istiyorum. Bu arada Kaşüstü kavşağı ihaleside yapıldı.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı  Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu “ Burada çok güzel bir tablo var. oraya baktığımızda bizi Ankara’da temsil eden, bakanlarımız, milletvekilelerimiz ne kadar büyük bir ekibin nasıl şehrimize hizmet yaptığını görüyoruz. Düzköy kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

MISIR SALDIRISINI KINIYORUM
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Selam varsa muhabbet vardır, sevgi vardır, aşk vardır. Size milletin sevgilisinden selam getirdim. Sözlerime başlarken dün aldığımız acı bir haber hepimizin içini kabartmıştır. Mısır’da camide gerçekleştiren saldırı sonrası 235 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırıyı kınıyorum. Başbakanımızda ifade ettti. bunun islamiyetle ilgisi yoktur. Bunlar birinin kölesi olmuş, şeklleri insana benzeyen kişilerdir. Adı sanı değişik teröristlerin birbirinden farkı yoktur.

CEVABI VERDİNİZ!
Dünyada başımıza DEAŞ diye bir şey çıkardılar, bunu bize anadolu topraklarına ihale ettiler. Biz onların bizden olmadığını anlattık. Ama hepimiz öyle bir fotoğraf gördük anladıkki bu yapılanların hepsi orta doğu başta olmak üzere çevremizi coğrafyamızı ele geçirebilmek için oyunu olduğunu gördük. Bu kirli ittifakın kimseye belli olmasını umursamadan devam ediyorlar. Çok önemli bir süreci hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu süreçte demokrasiye sahip çıkmakla, kendi liderine sahip çıkmakla asıl nasıl bir dava yürüttüğünü hep birlikte anlıyoruz. Bizi DEA’şa yammaya çalışanlar şimdi dünyanın gözüne baka baka şimdi onu bitiriyoruz diye imza attılar.  Bizim bunlara cevabımız açıktır. bugün burada özellik Düzköy’ün ortaya koyduğunuz kongreyi önünüzde eğilmesi ağır geldiği için yapıyorlar.AK Parti’nin yolunu belirleyen bu kongrelerdir,, İrademizi, gelceğimizi belirleyen bu kongrelerdir. Bi ray önce söylediğim hiç bir laftan geri adım atmadım. Hapse attıkları gazetecileri gösterdiler, ve sonunuz böyle olacak dediler, dik durdunuz sandıklarda gücünüzü gösterdiniz. 16 Nisan’da bir cevap verdiniz. Siz idare etmeyeceksiniz biz idare edeceğiz diyenlere, Türkiye’nin adım atmasından fesata geçenelere büyük bir irade koydunuz. Görüyorsunuz, bize Almanya’yı örnek gösteriyorlardı, kaç ay oldu hala hükümeti kuramadılar. Alın koalisyonu başınıza çalın. Ve ifade etmek isterimki referandumun üzerinden 7 ay geçti, bu kongreler 2019’a hazırlık kongrelerdir. Hepimiz daha fazla çalışmalayız. 

TRABZON’A 18 BUÇUK MİLYAR YATIRIM
Hedeflerimiz var. Bizi hedeflerimizden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. bugün saniyemizden milli güvenliğe kadar Türkiye başka bir görüntü ortaya koymaktadır. Bir taraftan bize verdiğiniz göreveleri yapmaya çalışıyoruz. Bize verdiğiniz anlayışı sizi mahçup etmeyecek şekilde başarmaya çalışıyoruz. Bu kongrelerden aldığımız yetkiyle sizlere çok teşekkür ediyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Sizlere minnetar ve müteşekkiriz.  Ne oldu 15 Temmuz’u yaptılar ne oldu bizi zayıflatabildiler mi? Dünya’nın her yerinden tursit geliyor, benim ülkemi görüyor. Ne oldu PKK, 15 Temmuzunuz, FETÖ’nuz işe yaramadı. Bunun sebebi sizin ortaya koyduğunuz çalışmalardır. Bütün yatırımları yaparken Trabzon’a yatırımlar yapamaya devam ediyoruz. 2002^den bu yana  18 buçuk milyar yatırım yaptık. Öğretmen sayısı 16 binden 28 bin’e çıktı.

DÜZKÖY’E YATIRIMLAR’
2’inci devlet üniversitesi, yatırım adası projesi başlattık. Proje ekipleri devam etmektedir. Söylemek isterimki önümüzdeki günlerde çok daha önemli projeleri burada paylaşacağız. 2019’a gitmeden her birin kazasını yapacağız. Düzköy ilçemizde yurt binasını tamamladık, Kapalı spor salonu ve gençlik merkezini açtık. Doğa turizmini geliştirmek üzere adımlar attık. Mobese sisteminide Düzköy ilçemizde tamamladık. 15 milyon liralık yatırımların çalışmalarının yüzde 80’i tamamlandı. Çal Mağarası yolu fiziki gerçekleşmesi seviyesi yüzde 11 derecesindedir yakında tamamlayıp bitireceğiz. Düzköy ilçemizde bir yüksekokul yapılacaktır. Düzköy’de bir itfaiye kurulacaktır çalışmalarına başladı. Biz birgün Hakkari’de bir gün Ankara’da olsakta Trabzon için çalışıyoruz. Bakan arkadaşımla her meselede Trabzonla ilgilendiğimizi, hizmet vermeye çalıştığımızı belirtmek istiyoruz. 2019’da sizin karşınıza alnımız ak çıkalım''

ŞEHİT ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

Bakan Süleyman Soylu’nun ardından konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak “İki şehit öğretmenimizin, Türkiye’de son günlerde, bütün gençliğimizi zehirlemek istediği örgütle çalışarak, Öğretmenler günümüzü kutluyorum. Bu 90’ların Türkiye’sini  nereden nereye getiren Cumhurbaşkanımızın selamlarını getirdim.Trabzon’unumuz bu davaya hep sahip çıktı. 

BİRLİK VE OLMALIYIZ!

Tarihi günlerden geçtiğimiz. Tarihi kırılmanın günleri yaşadığımız, sınırların çizleceği, son yıllarda, kapımızı her geçen gün, sınırımızın olduğu yerden 4 bin tı silahın sevkiyatı gerçekleştiriyor. Belkide bölgenin çok kanlı bir savaşa sürüklenmesinin sağlandığı bu dönemde, birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gereken bir andayız. Bugün Türkiye’de siyaset yapma, ve siyasetin ülkenin kaderini değiştirecek bir geleceğini dönüştüren bir kongre yapıyoruz. Ana muhalefet yerli diyoruz, yerli olur mu?  İşte ana muhalefet, ortada. ‘milli diyoruz’ birileri alerji oluyor. Yerli ve milli olmaktan kimse gocunmuyor. Niye gocunuyorsun? 780 bin kilometrekare bu toprakların 1 santimetrekaresine bile göz dikenin gözünü oyacak bir siyaset yapıyoruz.

ŞAMPİYONLAR LİGİNDE OYNAMALIYIZ

Bugün kongreler üzerinde görevi alacak olan teşkilatlarımız, Türkiye’ni dört bir yanda bu siyaseti yapmalıyız. 80 milyonu gerçekleştiren bir siyaset yapmalıyız. Bu siyasetin hayati bir siyaset olduğunu anlayan başka kadro yok. Mecliste sokakta görüyoruz. Konu mevzu vatansa yek vücud olması gerek dönemde, bakıyoruz adam teröristin cenazesinde. Sen benim şehidimin değil şehidin cenazesine gidiyorsan yan yanasın sen onla. Tarihi günlerden geçiyoruz bunun farkında olmamız lazım.  Biz enerji ekonomi olmakla küresel bir mücadeleye doğru evrildik. Bizim karşımızda amatör küme takımları yok. Şampiyonlar liginde oynamalıyız.

TARİHTE İLK

Bugün 2019 gibi tarihi bir döneme girerken, önümüzde dünya için çok kritik bir dönem olacak. Son bir buçuk yıldan kırk yıl boyunca bu günler için hazırlanan iki örgüt açığa çıktı. 15 Temmuz belki tarihimizde ilk defa böyle kanlı bir darbe girişimini dünya tarihine geçilecek şekilde alaşağı etti. Biz anlattığımızda inanmıyorlar. İnanamıyorlar, bu milletin özgürlüğü için gözünü kırpmadan canını verebileceğini bir daha gösterdik.15 Temmuz oyunu deşifre edip, toplumsal olarak birleştiğimiz gündür, bir diğeri cumhuriyet tarihimiz boyunca hep sıkıntısını çektiğimiz siyasetin istikrar açısından 16 Nisan’da siyaseten istikraralı bir şekilde düzene gireceği bir sisteme geçti. Bundan sonra kim gelirse gelsin iktidarı kimseyle paylaşmayacak. Yetkisiyle icra gücüyle bu ülkeyi pazarlıklar noktasına düşürmeyeceğiz artık. Avrupa’da bir çok ülkede hala hükümet kurulamadı. Bu iki tarihi adımla birlikte iki önü açıktır. 

Bize düşen teşkilatlar noktasında bu kongrelerle birlikte yenilenen bu bayrak yarışında, burada yoruldum kızdım, yok! Bu bir bayrak yarışı hep birlikte, bu kongreler vesilesiyle önümüzdeki yüzyılı, bu ülkenin yüzyılı olması için yorulmadan usanmadan bıkmadan bu eşiğin en önemli sınav tarihi olan 2019’da trih yazmak zorundayız. Ulaşmak için en kritik ve tarihi süreç olacak.  Bundan sonraki süreç sahaya inip seçimlerden sonuç almaktır. Bize düşen çalışmak. AK kadroların tamamı gece gündüz demeden çalışmak. Ama bunu hakikat dairesinde. Bizim kimseye kızmaki küsmek gibi bir lüksümüz yok.

CUMHURBAŞKANI OTELDE NE YAŞADI?

O gece benim orada olmam bile nasip. Bizim bir numara en büyük oğlan, aradı beni baba beni maça getirdi. Olum işim var dedim. Bir gün kala atladım gittim. Bütün o gece sabaha kadar birebir yaşadığımız o olay, kadere inanamayan bir insanın anlaması mümkün değildir. Talimat alacak, hain tam İzmir’e talimat verecek, Ömer Halisdemir vuruyor, 1 saat durduruyor. İstanbul’da otelin müdürü Cumhurbaşkanının yanına geliyor, bizim gemi var sizi Yunanistan’a kaçıralım deyince cumhurbaşkanımız otel sahibine sen ne diyorsun deyip uçağı hazırlamanın emrini veriyor.