Kurt, “Gerekli çalışma yapılsaydı 2013-2014 öğretim sezonuna Tonya MYO yetişirdi ama bu gidişle önümüzdeki yıl bile öğrneci alamayacağız. Bunun tek sorumlusu rektörlüktür. Rektör, hala bir kurucu müdür bile atamadı” dedi.

TONYA Belediye Başkanı Ahmet Kurt Tonya Meslek Yüksekokulu’nun açılması konusunda gevşek davrandığını ileri sürdüğü KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’a verdi veriştirdi. Kurt, “Gerekli çalışma yapılsaydı 2013-2014 Eğitim Öğretim sezonuna Tonya MYO yetişirdi.  Ama bu gidişle önümüzdeki yıla bile yüksekokula öğrenci alamayacağız. Bunun da bütün sorumlusu KTÜ Rektörlüğü’dür. Rektörle konuşmaya çalışıyoruz ama o meseleyi ağırdan alıyor. KTÜ’yü bir türlü harekete geçiremiyoruz. Bunun nedenini anlamış değilim. YÖK’ten gerekli onaylar da alındı. Buna rağmen Rektör tarafından bir kurucu müdür bile atanmadı” dedi.

ÖNÜMÜZE ARAKLI’YI GETİRİYORLAR
Tonya MYO için binanın yapımının tamamen bittiğini hatırlatan Kurt, “Bu itibarla belediye görevini yapmış oldu. YÖK’ten onay da geldi, bölümler onaylandı. Bir anlamda siyaset de görevini yaptı. Fakat KTÜ’yü bir türlü harekete geçiremiyoruz. Rektör’ün kurucu müdür ataması gerekiyor ama Araklı’daki MYO’yu önümüze sürüyorlar. Araklı’nın binası yok bizim ise her şeyimiz hazır. Araklı’nın binasının yapılmasını bekliyoruz. Bize kurucu müdür atansa akademik kadrolar da ilana çıkacak. Müracaatlar alınacak ondan sonra da YÖK kitapçığına konulacak.  Araklı’nın okul yapmasını beklersek gidip Araklı’nın da binasını yapmamız lazım. Rektör ile konuşmamızda bize kendisi Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Baki’ye görevi verdiğini söylüyor. Biz Sayın Adnan Baki’yi arıyoruz. Onun da dosyamızı takip etmediği her halinden belli. Hiçbir şeyden haberi yok. Bize, ‘Yurt işini çözsek’ diyor. Ama yurt sorunu çoktan çözülmüş haberi yok. Öğretim görevlileri için TOKİ konutlarından iki lojman bile alındı. Öğrenciler için yurt binaları hazır. Dosyanın içinde bulunuyor. Bana verilen cevap “Aaaa öyle mi” oluyor. Bu işin ciddiyetle ele alınması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

KURUCU MÜDÜR NEDEN ATANMADI?
Tonya MYO’nun önümüzdeki yıla mutlaka hazır olması gerektiğini kaydeden Kurt, “Kurucu müdürün bile neden atanmadığını hala anlamış değilim. Rektörle konuşmaya çalışıyoruz ama o da meseleyi ağırdan alıyor. Ortada kaldık. Her türlü yatırım hazır. Araklı’yı bekliyoruz cevabını alıyoruz. KTÜ’den başka muhatap da kalmadı. Herkes görevini yerine getirdi. Rektör neyi bekliyor bilmiyoruz. İnsanlar buraya umutlarını bağlamış. Bu yüksekokul ilçenin çehresini değiştirecek. Beklentiler var. Her şey hazır. Neyi bekliyoruz anlamadık. Bizden çıktı konu dosyamız rektörlükte duruyor” ifadelerine yer verdi.   Öğrencilere de seslenen Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, “Bir ricada bulunmak lazım. Bu arkadaşlar bir şeyler yapılmasın diye eylem yaptı. Bir sefer de bu yatırım hayata geçsin diye bir eylem yapsın. Bunu da öğrencilerden özellikle istiyorum” dedi.