Melekoğlu, Çoruh Nehri'nin pet şişelerden arındırılması ve kirletilmemesi için başlattığı "Çoruh bekçi ile değil, sevgi ile korunur" temalı proje  kapsamında önce nehir çevresinde  temizlik yaptı. Daha sonra atık pet şişelerle hazırladığı sal üzerine çıkan Melekoğlu, Çoruh Nehri üzerinde gezinerek  kirliliğe dikkati çekti. 

Fransız Canal+ kanalının da bir belgeselde kullanmak üzere çekimlerini yaptığı etkinlikte Melekoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, üzerinde hem 
Türkçe  hem de Fransızca olarak "Çoruh bekçi ile değil, sevgi ile korunur. Çoruh'una sahip çık" yazılı bez bulunan sal ile Çoruh'un kirletilmesi karşısında toplumsal duyarlılık oluşturmaya çalıştığını söyledi. 

Daha önce ısı yalıtımı yaparak 
çevreye daha az zarar veren "buzdolabı kapaklarıyla kaplanan evi" ortaya koyduğunu anımsatan Melekoğlu, bu haberi alan Fransız televizyon  ekibinin de Çoruh Nehri için hazırladığı projeye  destek vermek amacıyla kentte bulunduğunu belirtti. 

Kurban Bayramının yaşandığı bugün 
doğanın  da Bayram yapabileceği düşüncesiyle Çoruh'ta temizlik yaptıklarını dile getiren Melekoğlu, "Çevreyi  bekçi ile değil sevgi ile koruyacağımıza inandığımız için bu şekilde devam ettik. Umut ediyorum ki bundan sonra mesajımızı daha geniş kitlelere ulaştırırız" dedi.