Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongreye divan kurulunun seçimiyle devam edildi. Kongrede divan başkanlığına İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya seçildi. Divan üyeliklerine ise il yöneticisi Tuncay Saral ve Of ilçe üyesi Mahmut Özcan seçildi.

Divan başkanı olarak açılış konuşmasını yapan Yakup Akkaya, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ve tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de ülkeyi CHP’nin kurtaracağını söyledi.

Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu’nun ibra ettiği faaliyet raporu ve malı rapor oy birliği ile kabul edildi.

İl Başkanı Turgay Güngör, özellikle kadın ve gençlerin örgütlenmesinde eksiklikler olduğunu belirterek “16 Nisan’da oluşturulan hayır cephesi için var gücümüzle çalışmalıyız.” dedi.

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “19 Mayıs’ta Atatürk’ün Samsuna çıktığı şartlar ile bugünkü durumu karşılaştırdığımızda o günlere göre çok daha iyi şartlarda olduğumuz ortadadır. Bu nedenle hiçbir şey mazeret olarak kabul edilemez. Bütün gücümüz ve iddiamızla çalışmalı Of Belediye seçimlerini kazanmalıyız. Ben buna yürekten inanıyorum. CHP Of’tan Trabzon’u sallamaya başladı.” ifadelerini kullandı.

Kongreye mesaj göndererek tebrik eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik üreten bir siyasi kadronun boyunduruğu altında olduğunu vurgulayarak “Bizi bu boyunduruktan kurtaracak yegane çare temelinde adalet, eşitlik ve özgürlük olan, eksiklikleri giderilmiş bir parlamenter demokrasidir. Bu maç için mücadele eden bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” dedi.

CHP Genel başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Bülent Tezcan, Erdal Aksünger, Seyit Torun, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, Grup Başkanvekili Engin Altay, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İstanbul Milletvekilleri Onursal Adıgüzel ve Ali Şeker ile Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç birer mesaj göndererek kongreyi tebrik ettiler.

Kongreye blok liste ile giren Fahri Kaptanoğlu güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.