61SAAT HABER SERVİSİ

CHP Trabzon ik başkanlığında kongre heyecanı yaşandı. Adaylar kürsüye çıkarak tek tek açıklama yaptı.

Mevcut başkan Güzide Önsel Uzun adaylık açıklaması yaptı.

KONGREDE SON DURUM / CANLI İZLE

Uzun şu ifadelere yer verdi;

“13 yılımı bu çatının altında çilekeş örgütümüzle birlikte geçirdik. 

CHP’lilik ruhu dayanışmayı, örgütlü mücadeleyi ben değil biz olmayı gerektiriyor. Tek adam ve yaratılan yeni sistem, kimin ne zaman evleneceğinden, kaç çcuk yapacağından, nasıl gülüneceğinden ya da susulacağına karar vermekte, suskun yılgın olmayı öğretmekte. 

Üzerine ölü toprağı serpilen halkımızı uyarmak en önemli görevimiz olmalıdır. 

4,5 Milyona yakın genç ne okumakta ne de çalışmakta. Dünyada 97 ülkenin nüfusundan daha fazla işsiz barındırmaktayız. İstanbul seçimleri vatanını seven tüm dinamiklerin bir araya gelmesiyle kazanılmıştır. Trabzon örgütü olarak bununla gurur duymaktayız. 

Trabzon’da ne yapacağız. Trabzon kenti ülkenin içinde bulunduğu kaos durumundan fazlasıyla nasibini almıştır. Trabzon’da yaşanan zulmü hepiniz benden çok daha iyi bilmektesiniz. Trabzon denilince ilk akla gelen tarihin derinliklerinde ki köküdür.

KTÜ’YE ELEŞTİRİ

65 bin öğrenci barındıran Trabzon kenti, bir üniversiteye sahiptir ancak sadece adı kalmıştır. O 1968’lerde kurulan KTÜ Cumhuriyetine bağlı, vefalı öğretim üyelerinden arındırılmıştır. O nedenle Türkiye’nin en önemli turizm kenti olması gerekirsen deniziden koparılmış, her gün daha çok griye dönen rengiyle, halka halka katledilen doğasıyla içler acısı durumdadır. Doğa ve Çevre Komisyonumuzu daha da güçlendirerek yaşanabilir Trabzon’a kavuşmak için çabamız çok daha fazla olacaktır. 

BİR KÜLTÜR BAŞKENTİ OLMASI GEREKİRKEN.. 

Bir kültür başkenti olması gerekirken Suriyeli, Afganların fazla yerleştirilmesiyle Tıpkı ABD ve Rusya arasına sıkıştırılan ülkemizin seferesini yaşamaktayız. 

61 rakamının 2009’dan beri ardına sığınarak halkımızı yerel yöneticilerle oyalamaya devam etmektedirler. Trabzon, taş ocakları, HES’leri, kuruyan dereleriyle ve en son Uzungöl’de yaşanan insanlık trajedisiyle üretimi olmayan kent konumunda.. 

BAŞARIYI TARTIŞIYORUZ

Yaşadığımız her seçimden çıkışta, Trabzon’un tüm örgütü olarak göreceli kavram olan başarıyı tartışıyoruz. Barayyıyı yakalayamamanın nedenleri örgütçe tahlil etmek, bahane üretmekten öte daha çok partimize ve örgütümüze sahip çıkarak birlikte başaracağız. Nedenlerin birlikte tartışacağız. Sonuçların farklı olması için çabamızı en üst düzeyde yerine getirerek başaracağız. 

Trabzon örgütü ön seçimle aday belirlemede başında bulunduğum zamanlarda bu sınavdan başarıyla geçmiştir”