61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Pehlivan, fındık fiyatının açıklanmasını olumlu gördüklerini kaydederek, “Fındığın maliyeti 12 lira.. Bir yaşam payı olsun dedik. 14 TL, 14,5 TL kabul edilebilir bir rakam. Gönül daha fazlasını ister ama 14,5 lira güzel bir rakam. Bizim de daha önce söylediğim oydu...” dedi. 
TMO’nun fındığı alacak olmasının piyasada hareketlilik yapacağına dikkat çeken Pellivan, “Piyasa yükselecek. Fındığın gerçek değeri 10 lira 12 lira değil. Bu sadece insanlar tek tabanca olduğu için işine gelirse budur diyor. Başka nereye satacak hiç bir yere. Ama burada alternatif olursa o zaman fiyatlar yukarıya doğru tırmanacak” dedi. 

FİSKOBİRLİK'E DESTEK DAHA ÖNEMLİ... 
Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında Fiskobirlik’e yapılacak desteği daha çok önemsediğine vurgu yapan Pehlivan, “Fiskobirlik’e yapılan destek beni daha çok mutlu etti. Herkes işini yapsın. TMO’nun işi değil aslında bu. TMO’nun bu konuda yetişmiş elemanı aslında yok. Buğday randımanına bakan adam geliyor fındığa da bakacak. Bu ekonomik olmuyor. İcabında kurumlarda zarar edebiliyor. Ama Fiskobirlik’i canlandırma politikasını sonuna kadar destekliyoruz. 
En azından ona bir can suyu vermiş olacak. Önümüzdeki günlerde beklentimiz odur. Fiskobirlik’in önünün açılması. Fiskobirlik’te pozitif yönetimiyle birlikte düzlüğe çıkması gerekiyor. En azından şuanda Tekel olarak görülen bazı kurum ve kuruluşlar tek kaldı. 
Fiskobirlik’in canlandırılması hepsinden önemli. Her zaman pansuman tedbirlerle, devlet desteği ile olmaz. Fiskobirlik üreticinin kurumudur. Biz bir şekilde bunu ayağa kaldırmamız gerekiyor. Fiskobirlik’in işi fındık TMO’nun değil...” dedi.