Sarızeybek, Görele Milliyetçi Hareket Partisi’nin davetlisi olarak geldiği Giresun’un Görele ilçesindeki Görele Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Salonu'nda “Bağımsız Son Türk Devleti ve Bölücü Terör Örgütü PKK" konulu konferans verdi.

Çavuşlu Belde Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Görele CHP İlçe Bakanı Fikri Bilge, Görele MHP İlçe Başkanı Muhammet Demirbaş, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda kişinin izlediği konferansta konuşan Sarızeybek, dünyada Türkiye kadar çok şehit veren bir başka ülke’nin olmadığını, Çanakkale savaşında 250 bin şehit verdiğini, dünyanın birçok ülkelerinde Türk mezarlıkları bulunduğunu söyledi.

“Bu gün Ortadoğu’da ne yaşanıyorsa arkasında İsrail var” diyen Sarızeybek “İsrail; 1948, 1963 ve1973 yıllarında Suriye, Libya, Mısır ve Irak birleşti İsrail’e saldırdı. İsrail, ‘Bu Müslümanlar birleşirse İsrail’e saldırırsa İsrail tarihten silinir’ dedi ve arkasından Müslüman ülkeleri etnik kökenle dini mezhepleri temelinde ayrıştırmak, çakıştırmak ve parçalamak ondan sonra büyük İsrail projesini hayata geçirmek için çalıştı. 10 yıldır bütün televizyonlarda Türk-Kürt ve Alevi-Sünni bu nedir? İsrail’in etnik köken dini mezhep temelinde ayrıştırma siyasetidir. Eğer ki Başbakan Erdoğan ve AK Parti siyaseti İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamları kınıyorsa biz onun yanındayız. İsrail bizi içerden kuşatıyor, Amerika’da dışardan kuşatıyor. Ermeni meselesini Avrupa’ya çektikten sonra ASALA terör örgütü bitti yerine PKK terör örgütü geldi” diye konuştu.

“ABDULLAH ÖCALAN’IN ASIL İSMİ AÇİL AGOPYAN”

PKK Terör Örgütü’nün İmralı’da yatan lideri Abdullah Öcalan’ın asıl isminin “Açil Agopyan” olduğunu iddia eden Sarızeybek “30 senedir insanlarımızı öldürdü 30 senede 7 bin 500 sivil vatandaşlarımızı öldürdüler 3 bin 225 köyümüze saldırdılar 2 milyona yakın insan göç etti. 11 bin şehidimiz var. PKK’nın işlediği cinayetlere Kürt Sorunu dediler. Biz PKK terör örgütü ile 15 Ağustos 1984 ‘de tanıştık. O yıllarda bildiri dağıttılar ve biz Kürdistan’ı kurduk dediler. PKK’yı kuran da besleyen de eğiten de ABD’dir, İsrail’dir. Barzani’dir, Talabani’dir. Bu gün Türkiye 300 milyar dolar kaynağını terörle mücadelede heba etti” ifadelerini kullandı.