61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - HASAN TÜNCEL -

Trabzon’da geçen yılın sonunda alınan ‘Dolmuş Modernizasyonu’ kararı uygulamaya geçmeye başladı. Trabzon’da ilk modernize edilen dolmuşu Boztepe Durağında görücüye çıkarken önümüzdeki günlerde sefere başlayacak. Trabzon’un ilk modernize edilen dolmuşu ise, Boztepe Dolmuş Durağının kurucusu Yusuf Kazaz’ın oğlu Sinan Kazaz’a ait. Öncü olması açısından dolmuşunu modernize eden Sinan Kazaz, aracını gösterdiği Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’ndan da tam not aldı.

61saat’e açıklamalarda bulunan Sinan Kazaz, dolmuşu modernize etmek için çok sayıda araştırma yaptığını kaydederken bu amaçla Samsun, Ankara ve Bursa olmak üzere 3 il geldiğini de kaydetti. Dolmuş hattının, Boztepe Dolmuş Durağı kurulduğundan beri durakta olduğunu kendisini de 12 yıl önce hattı devraldığı ifade eden Kazaz, aracın sefere başlaması için beklemelerinin nedeni “Şerit” olarak açıkladı. 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin şerit konusuyla ilgili alacağı kararı beklediklerini kaydeden Kazaz, “Belediyede yapılacak toplantıda karar alınacak. Bizde bekliyoruz. O karar çıktıktan sonra, 2 - 3 gün içinde sefere başlarız” dedi. 

SADECE ARACIN 2. ELİ 180 İLE 190 BİN ARASINDA

Trabzon’da ki bir çok dolmuşunun da kendisine gelerek bilgi aldığını ifade eden Kazaz, maliyetle ilgili olarak ise, “Maliyeti tam net söylemek yanlış olur. Bunu yapacak olan arkadaşların ne kadar kar koyacaklarını bilemiyoruz.   2018 model aracın değeri 180 ile 190 bin TL arasında değişiyor. Koltuk kısmı ve asansörün maliyeti de yaklaşık 20 ile 25 bin TL arasında değişiyor” dedi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun aracı onay verdiğine dikkat çeken Kazaz, “Çok mükemmeldi diyaloğumuz oldu. Tam not verdi. Murat Zorluoğlu başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 
Kazaz, dolmuşlarını moderne etmeyi düşünen arkadaşlarına tavsiyelerde bularak, “Arkadaşlarımıza tavsiyemiz bir an önce yapmaları. Tecrübemizi arkadaşlarımızla paylaşacağız. Araştırmadığım yer kalmadı. Ankara, Bursa, Samsun’a da gittim. Tüm detayları bende mevcut. İsteyen olursa gelir, bilgilerimi paylaşırım. Biz dolmuş dönüşümünü destekliyoruz. Durak olarak bu dönüşümü destekliyoruz. Desteklemesek öncülük yapmazdık.” dedi. 

20 YILA YAKIN AYNI ARAÇLARLA HİZMET VERMEKTEYİZ

Boztepe Dolmuş Durağı Başkan Yardımcısı Ahmet Acar’da Boztepe Durağı olarak öncü olmak istediklerini ifade ederek, “Bizler Trabzon dolmuş esnafı olarak, taksi dolmuştan, minibüs dolmuşa geçmiş olduğumuz 20 yıla yakın zamandan bu yana aynı araçlarla hizmet vermekteyiz. 

Dolayasıyla araçlarımız eskidi deforme oldu bakımla yürümez hale geldi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu göreve geldikten sonra bizlere, “Bu araçlarla Trabzon halkına hak ettiği hizmetin verilemeyeceğini” söyledi, 

“Siz araçlarınızı yenileyin bende 10 kişi olan araç sayınızı 12’ye çıkaracağım” dedi. Bizlerde Trabzon şoför esnafları olarak bu kararı çok güzel bulduk ve istedik” dedi. 

Acar, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Bu karardan sonra belediye başkanımız Trazon halkına bir söz verdi. Dolmuş araçlarını yenileyerek hizmet vereceğini söyledi. Bizlerde Boztepe Dolmuş Durağı olarak başkanımızın bu sözünü önemseyip yerinde bularak, bu tanıtım aracını hazırlayıp sunduk. 

MADDİ DURUMU İYİ OLANLARIN, YENİ ARAÇLARI ALMALARI İSTENDİ

Aracımızı bizzat kendi kontrol ederek çok güzel bulduğunu söyledi. Renk konusunda da Trabzonsporumuzu simgeleyen yan bordrosunda bordo mavi şeridin de yapılmasını istedi. 

Bu konuda görsellik kararını verdikten sonra yeni araçlarla hizmete başlamak istiyoruz. 

Ülkemizde hastalık, pandemi sürecinin devam etmesi işlerimizin düşük seviyede olmasına rağmen maddi durumu iyi olan arkadaşlarımızın yeni araçları almasını istedik. 

Kredi alacak arkadaşlarımızın da Trazon şoförler odası yetkili makamlarla bu konuda uğraş verdiğini biliyor ve destekliyorum”