Edinilen bilgilere göre Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde üniversiteye yeni kayıt yapan öğrenciler için ‘’Hoş geldin’’ etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte mizansen hazırlayan öğrenciler üniversitede görevli özel güvenlik güçleri tarafından darp edildi.

Arbede başka öğrenciler tarafından kayıt altına alınırken bazı öğrencilerin özel güvenlik güçleri tarafından boğazı sıkılarak ve tekme atılarak darp edildiği görüldü.

Konuyla ile ilgili ise KTÜ Öğrenci Kolektifi’nden açıklama geldi.

Yazılı olarak yapılan açıklamada arbede anı şu ifadelerle anlatıldı;

"Üniversiteliler olarak üniversiteyi yeni kazanan sıra arkadaşlarımıza "Hoş geldin" demek adına bir mizansen hazırlayarak, atölyelerimize çağrıda bulunan bildiriler dağıttık. Tüm gün kantinlerde, kampüsün her yanında sanattan, bilimden, akademiden ve dayanışmadan bahsettik. Yeni sıra arkadaşlarımızı da birlikte üretmeye ve dayanışmaya çağırdık. Çağrımız tiyatro oynamaya, bilim üretmeye, şarkılar söylemeye, şiirler okumayaydı. Çağrımız üniversiteyi üniversite yapan değerlere sahip çıkmaya; üniversiteli olmanın aydın kimliği ile üniversiteyi üniversite yapmayaydı. Tüm gün kampüsün dört bir yanında sıra arkadaşlarımızın ilgisiyle ve bizlere gülümseyerek bakan yüzleriyle karşı karşıyaydık. Ancak öğrenci düşmanlığı çok defa kamuoyunda gündem olmuş KTÜ yönetimi üniversitelilerin sanattan, bilimden, akıldan bahsetmelerine cevabı Özel Güvenlik Görevlilerinin alenen öğrencilere saldırması, yerlerde sürüklemesi ve küfürler etmesiyle verdi. KTÜ Rektörü Süleyman Baykal'a soruyoruz:
Üniversitelilere düşmanlığınız nedendir? Öğrencinin can güvenliğinden sorumlu olan Özel Güvenlik Birimi nasıl olur da üniversitelilerin can güvenliğini tehdit ederek adeta büyük bir kinle üniersitelilere saldırır? Bu birim Güvenlik birimi midir, yoksa çete midir? KTÜ Özel Güvenlik Birimi'nin sorumluluğu üniversitelileri yerlerde sürüklemek, boğazlarını sıkmak, küfür etmek midir? Güvenlik Birimi'ne böyle bir sorumluluğu kimler ne amaçla vermiştir? KTÜ Rektörü Süleyman Baykal ve adeta rektörün çetesi gibi kampüste dolanan güvenlik görevlilerinin görevi sanata, bilime, öğrenciye düşmanlık mıdır?

Daha önce de defalarca üniversitelilere saldıran bu şahıslar üniversitelinin can güvenliğini tehdit etmektedir ve KTÜ Yönetimi engel olmak bir yana dursun bizzat bunun için emir vermektedir. Üniversiteyi üniversite yapan değerler akıl, bilim, sanattır. Bugün maruz kaldığımız şiddetin sebebi de bu değerlere sahip çıkışımızdır. Bu saldırının asıl hedefi üniversitedir, akıldır, bilimdir, sanattır. Ne kadar saldırılırsa saldırılsın akıl, bilim, sanat demekten vazgeçmeyeceğiz! Üniversiteyi hapsetmeye çalıştıkları rekabetçi, gerici, bilim-sanat düşmanı bu karanlığı; üniversiteyi üniversite yapan ne varsa sahip çıkarak üniversiteli olmanın aydın kimliği ile dağıtacağız.
KTÜ Rektörü Süleyman Baykal'a duyuruyoruz!
Üniversitelilere saldırmaktan, öğrenci düşmanlığından, akla, sanata, bilime olana kininizden vazgeçin. Hatırlatıyoruz; üniversiteyi ünivesite yapan ünivesitelidir. Üniversitelinin aydın kimliğidir. Üniversite sizin emirlerinizin geçerli olduğu, aklınıza estiğinde emirler yağdırarak öğrenci dövdürebileceğiniz dört duvar değildir. Üniversite üniversitelilerindir ve üniversiteliler var olduğu her alanda akıldan, bilimden, sanattan bahsetmekten vazgeçmeyecek; üretmeye devam edecektir!

ÜNİVERSİTELER BİZİMDİR, BİZİMLE ÖZGÜRLEŞECEK!"