61SAAT HABER SERVİSİ - Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan, Bakan Kurulunca 9 Nisan tarihinde kararlaştırılan Kanun Tasarısında Trabzon Üniversitesi yanı sıra Samsun Üniversitesi, Sivas Teknoloji Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi de yer alıyor.
Tasarıyla birlikte KTÜ Bünyesinde yer alan
Fatih Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi,  Uygulamalı Bilimler Yüksek ile Devlet Konservatuarı
Araklı Meslek Yüksekokulu, Tonya Meslek Yüksekokulu, Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu,  Eğitim Bilimleri Enstitüsü Trabzon Üniversitesine bağlanacak.

Burada en çok merak edilen konulardan biri ise bu fakültelerde okuyan mevcut öğrencilerin durumu...

MEVCUT ÖĞRENCİLER KTÜ’DEN MEZUN OLACAK!
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, burada çıkacak kararın önemli olduğuna vurgu yaptı. Çıkacak olan kararda her hangi bir eklenti yapılmaması durumunda mevcut okuyan öğrencilerin diplomalarını KTÜ’den alacaklarını aktaran Prof. Dr. Baykal, bu duruma KTÜ’den ayrılan Rize ve diğer üniversitelerdeki öğrencileri örnek verdi.  KTÜ’den ayrılarak kurulan üniversitelerde, mevcut öğrenciler mezun olduklarında diplomalarını Trabzon’dan almışlardı...
Kararla ilgili ise Prof. Dr. Baykal, “Zaten gündemdeydi, karar alınmıştı. Hayırlı olur güzel olur sonuçlar inşallah... “ dedi.