61SAAT HABER SERVİSİ - Ömer Yıldız, "istemeyerek de olsa sorumluluğu bana ait değildir. Yarından itibaren burada ki üniversitemizin faaliyetine son veriyoruz. Buradan personelimizi ve öğrencilerimizi daha fazla risk altına almadan, can güvenliklerini koruma adına, buradan onları diğer yerleşkelerimize alacağız. Burada ki öğrencilerimizi ve çalışanlarımızın can güvenliğini korumak benden öncek kamu işi yapan mülki amirlere aittir.
Bir belediye başkanının, bir partiye geçmesi üzerinden Avrasya Üzerinden pazarlık yapılması çok çirkin bir şeydir. Eğer burada birileri siyasi partiler arasında bir yarışma içerisindeyse, beni ilgilendirmiyor. Yani kaybeden belediye başkanından intikam alınacaksa buyursun alınsın. Beni ilgilendirmez, biz Avrasya Üniversitesiyiz.

BENİM HEM TERBİYEM...
Bu haksızlığa karşı daha fazla konuşmanın ne kadar faydalı olacağı bilmiyorum ama benim hem terbiyem, hem de kanunlara olan saygımdan dolayı çok ileri gitmek istemiyorum.
Bir işgale uğradık. Zor kullanıldı. Ve kanunsuz bir şekilde bu yapıldı. Onun için bu kanunları, yürürlüğe koymak, uygulamak benden çok dediğim gibi kamu görevlilerin işidir. Ama ben her zaman kanunlara inandım. Adalete inandım. Mutlaka burada da yerine gelecektir. Hakkımız verilecektir. Dediğim gibi can güvenliğimiz sağlanıncaya kadar, burada gerekli önlem ve tedbirler alınıncaya kadar burada ki eğitime son vermiş olacağız"

Yıldız, “Ben neresi alınıp verildiğini bilmiyorum. Kanunun işlemediği bir yerde neresini istiyorsa orasını alsınlar. Bu binayı da gelip yıkıp alabilirler, hiç mahsuru yok. Ben neresi alındı verildi bilemem. Ben bildiğim bir şey var 46 dönüm arazi bize kullanma hakkı vermiştir. Mahkeme bizim lehimize karar vermiştir. Yapılan hukuka aykırı işlemdir. Bunun gereğini yapacak olan ben değilim başkalarıdır. Yomra halkına şimdi onlar hesap versinler” dedi. 

BENİM NE KAYMAKAMIM, NE VALİM

Yıldız, “Ben ilçede kaymakam ve valinin olduğuna inanmıyorum. Siz inanıyorsanız buyrun. Kaymakam ve valilinin de bundan haberi vardır. Onlarda bu işe destek veriyor. Siyasilerde destek veriyor açık ve net söylüyorum. Dolayasıyla ne Kaymakam, ne Vali, benim ne Kaymakam ne de Valimdir” 

BİZİM YERLEŞKELERİMİZ MÜSAİT

“Bizim yerleşkelerimiz buna müsait. Yalıncak’ta var, Pelitli’de var. Bir sıkıntımız yok. Biz burada Yomra halkını düşündüğümüz için, ekonomik anlamda bir katkı sağlasın diye buradayız. Menfaatimiz yok. Öğrencilerimiz Trabzon’dan 3 dolmuşla geliyor, çok da memnun değiller. Ama biz en azından burada ki halkımız da istifade etsin diye buradayız. Yoksa bizim yer problemimiz yok. Eğitimimez daha iyi şartlarda diğer yerleşkelerde devam ederiz sıkıntı yok” 

BİZLE GÖRÜŞMEK İSTEYEN GÖRÜŞÜR

“Biz Avrasya Üniversiteyiz bizimle görüşmek isteyen herkes görüşür. Basın kanalıyla görüşme talebinde bulunulmaz. Kamu kurumlarında, kamu ahlakı diye bir şey vardır. görüşmek isteyen görüşür. Benden öyle bir talep olmadı, bundan sonra olmasının bir anlamı yok zaten”