61SAAT HABER SERVİSİ

CHP Trabzon il başkanlığı tarafından öğlen saatlerinde Taşbaşı yokuşunu asılan pankart olay oldu.

17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonu kapsamında görevlendiren alınan 4 bakan için CHP Trabzon il Başkanlığı şok bir pankart hazırladı. Pankartta 4 bakanın yüzleri maskelenerek üzerine ‘17-25 Aralık haftası Yolsuzluk ve Rüşsvetle Mücadele Haftası oldu’ ifadesine yer verildi.

CHP Trabzon İl Başkanlığı bu pakartı ilk olarak Taşbaşı yokuşu üzerinde bulunan CHP İl binası ile karşı bina arasına astı. Ancak vatandaşların şikayeti üzerine, Cumhuriyet Savcılığı tarafından bölgeye gönderilen ekiplerin ardından yapılan incelemeden sonra ise savcılık tarafından pankarta el koyma kararı alındı. Ardından Trabzon Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri de savcılık kararı ile Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığına giderek kararı İl Başkanı Yavuz Karan’a tebliğ etti. Kararın ardından pankart Partinin gençlik kolları tarafından yerinden sökülerek polislere verildi. 



Konuyla ilgili konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, “Bugün Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinde 17 Aralık ile ilgili arkadaşlarımız pankart astı. Gençlik kollarının astığı pankart vardı. Trabzon Emniyeti savcılık kararı ile birlikte geldi pankartlarımızı indirdi. Biz CHP olarak hukukun üstünlüğüne inanın, yasalara saygılı bir partiyiz. Bu anlamda da emniyette ki arkadaşlarımız görevlerini yaptı. Bu açıdan bir sorun yok. Ama bu yolsuzlukların bir ayağı da Trabzon. Yani Erdoğan Bayraktar’dır. Pankartlarla emniyet güçleri ile bizi susturabilirler. Ama asla ve asla 17 Aralık, 25 Aralık yolsuzluk haftasının devamlı takipçisi olacağız. Genç arkadaşlarımız bu anlamda Cumartesi günü yürüyüş yapacak. Pazar günü yine etkinliğimiz var. Mücadelemiz sürecek. Bu ülkenin tüyü bitmemiş yetiminin malını yiyenlerin hakkına el uzatanların elini kırmak CHP’lilerin görevi. Yarın Başbakanın Trabzon’a gelecek olmasından dolayı Emniyet ve bağımsız olduğuna inanmak istediğimiz yargının alelacele sanki yangından mal kaçırır gibi gelip pankartı buradan indirdiler. Çok önemli değil. Biz bu anlamda mücadelemize devam edeceğiz. Hukuk istiyorlarsa hukuk, şiddet istiyorlarsa şiddet hiç önemli değil.  Çünkü biz halk ne istiyorsa biz onu yapacağız” dedi.


Pankartın 2,5 saat asılı kaldığını ifade eden Karan, “Yani Pankart saat 14:30’da astık. Emniyet arkadaşlarımız sağda solda fotoğraflarını çekti. 2,5 saat dayanabildi. Bu ülkede 20 yıl zaman aşımına uğrayıp kapanan dosyalar var. Trabzon emniyeti iyi çalışmış. Hemen karar aldılar. Biz ayrılmış eve gitmiştik. Evden aradılar geldik. Çok önemli değil. Onlar indirir biz yine takarız” diye konuştu.