61 SAAT HABER SERVİSİ-Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Başkanlığında toplanan mecliste, ilk olarak yoklama yapıldı. Ardından Başkan Genç, geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Ortahisar Belediyesi’nin Pazarkapı’da yapılan yeni binasının çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Genç, “Yapımcı firmanın iyi niyetli ve süratli çalışmalarıyla birlikte istenilen oranda çalışmalar yürüyor. Bu yerleşim alanımızı inşallah belediye kompleksi olarak şehrimize kazandıracağız. Yanı başında uygulama projemizi nihayetlendirdik. Onunda ihale çalışmaları yakın zamanda yapılacak” dedi.

ZAĞNOS DERESİ AÇIĞA ÇIKIYOR

Zağnos Deresinin o bölgede yüzeye çıkarılma çalışmalarında DSİ ile mutabık kaldıklarını kaydeden Genç, “DSİ ile birlikte orada Zağnos Deresinin yüzeye çıkarılması olayı var. Onu da DSİ mutabık kaldık. Yatırım programına koydurduk. 15 Mart’ta kesinleşecek. Bunun için Ankara’ya gideceğiz. Eş zamanlı olarak yürütüp çalışmamızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

EVDE 283 KİŞİ BAKILIYOR

Evde bakım hizmetinde ise 283 kişiye hizmet verdiklerini ifade eden Genç, “163 aile 283 kişiye evinde hizmet veriyoruz. Talep varsa o konuda imkan ve kabiliyetlerimiz mevcuttur. Orada hizmetini yaptığımız değerli büyüklerimizin hayır duasını alıyoruz” diye konuştu.

ŞENOL GÜNEŞ’E PROTESTOYU KINADI, MAÇI ALACAĞIZ DEDİ

Trabzonspor efsanelerinden Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e yapılan protesto ile ilgili konuşan Genç, “Akşam maalesef Şenol hocamıza yönelik hiç tasvip edemeyeceğimiz şekil ve kelimelerle beraber protesto yapıldı. Ben hepinizin adına, hepinizin aynı görüşte olduğunu telhin ederek kınıyorum. Şenol Güneş bu şehrin en önemli değerlerinden bir tanesi. Kendi değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Şenol Güneş hem ulusal hem de uluslar arası tanıtımına katkı sağlıyor. Bu şehir bu değerleriyle marka ve hüviyetini alıyor. Sadece saha sonuçları ile olmuyor bu işler. Bir kez daha belediye meclis üyelerimiz adına sizler adına telhin ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Ama akşamda maçı alıyoruz” dedi.

BOZTEPE’YE 61 METRELİK BAYRAK

Boztepe’de dalgalanacak Türk bayrağı için yapılacak bayrak direğinin, 61 metre olmasına engel var mı? Sorusuna, Başkan Genç, “Bayrağın yüksekliği ile ilgili çalışmayı yaptık. Onda mani hal yok. Amacımız 18 Mart’a yetişmesini sağlamak. Güzel bir şekilde orada dalgalanacak” dedi.