61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Araklı İlçesinde vatandaşların denize girmek için kullandığı alanda yapılan dolgu çalışmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Konunun hukuksuz olduğunu ileri süren Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Partili Üyesi Davut Çakıroğlu  “Canı sıkılan milletin denizine dolgu yapıp; oteline, aparatına, villasına değer katıyor. Kim nereyi tutuyorsa o yer onun oluyor. Hayal rüya şehrinin adı Trabzon olmuş. Doğal plaj doldurularak yapay rant alanı oluyor. Buraya güya Devlet Limanları yapıyormuş. Külliyen yalan. Yerel yöneticisine doğru bilgi vermeyenler, kimin malı ile neyin kıyakçısı" ifadelerini kullanmıştı. 

Çakıroğlu’nun konuyu gündeme taşıması sonrası Trabzon Valiliği eski Özel Kalem Müdürü Hasan Kamber, konuyla ilgili CİMER’den bilgi talep etti. Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden gelen cevap yazısında dolgu yapılan alanın “Araklı – Konakönü  - Doğal Sit-Nitelikli Koruma Alanı” sınırları dışında kaldığının tespit edildiği vurgulanırken top Trabzon Büyükşehir Belediyesine atıldı. 
Yazıda Bakanlığın oluruna istinaden hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının denetimi ve idari yaptırım kararı verme konusunda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına yetki devre yapıldığın hatırlatılarak, “Bahne konu hafriyat döküntü eylemenin Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı. 

Gelen cevap yazısını Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi’yi işaret ederek sert bir eleştiride bulunan Çakıroğlu, “Kimin yaptığını bilmiyormuşsunuz. Hem “Bilmiyorum” diyorsunuz, hem de yasal olarak izin almanın yolunu gösteriyorsunuz. Dolguyu yapanı bilmediğinize göre, kime söylüyorsunuz?” ifadelerini kullandı. 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ile mesajlaşmalarını da paylaşan Çakıroğlu, “Külliyen yalan, itiraf eden başkan belli. Basın yolu ile şifahen olur aldık diyor. Halk memnun diyor.

Cevabı yazıda Sayın Müdür asli yetki devri yapıyorsunuz. Hangi işlerle yoğunsunuz da Büyükşehir Belediyesine akıl veriyorsunuz. Yetki devre yapıyorsunuz. Sizin uyarma yetkiniz yok. Devlet kurumu temsil ediyorsunuz. Yasanın uyarma şekli cezadır. Sizi o koltuğa yetki devredin diye oturtmadılar, aldığınız maaşı hak edin. Sorumluluklarınızın gereğini yapın.  Suya sabuna dokunmadan idarecilik olmaz. Yeri gelir nalına, yeri gelir mıhına vurmanız gerekir, yapamıyorsanız oturmayın o koltukta. Bu da benim size tavsiyemdir” ifadelerini kullandı.