Trabzon Araklı İlçesi Belediye Bakanı Recep Çebi, Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Partili Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu’nun iddialarına yanıt verdi. 61saat.com’un telefon ile ulaştığı Çebi, Araklı İlçesinde yapılan işlemin dolgu değil, T işlemi olduğunu kaydetti. 
Çakıroğlu’nun  ‘Vatandaşların denize girdiği alanda dolgu çalışması yapılıyor’ iddiasına yanıt veren Çebi, “Oradayapmış olduğumuz dolgu alanı değildir. Liman Kooperatif ile Araklı Belediyemiz ortak çalışması ile beraber, ilçemizde geçimini balıkçılıkla sağlayan kardeşlerimizin, kayıkları ile limana rahat giriş ve çıkış yapmaları, limanın ağzının kum dolmaması için orada bir T oluşturuyoruz. Zor şartlarda oraya masraf ediyoruz. 
Ve yine bu T oluşturduğumuz bölgede halkımızın rahatça denize girmesi için kumsal oluşturuyoruz. Olay bundan ibarettir. Diğer spekülasyonları kabul etmiyoruz. Araklı ilçemizin sahibi vardır. Araklı ilçemiz için bu tür spekülasyonları olumlu bulmuyoruz” ifadelerini kullandı. 
Çakıroğlu’na “Yalandan siyaset yapmasın” diyerek seslenen Çebi, “Bunlara gerek yok, biz belediye başkanı olarak işin başındayız. Liman Kooperatif Başkanı Şaban Çimşir arkadaşımız işin üzerindedir. Yapılan iş halkın ve oradaki balıkçı kardeşlerimizin menfaatine yapılan iştir. Dolgu alanı değildir, yapılan T’dir” dedi. Başkan Çebi, gerekli izinlerin ise alındığını sözlerine ekledi.