61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Barosu tarafından Zorlu Grand Otel’de düzenlenen “Anayasa değişikliğini tartışıyoruz” konulu panelde konuşan Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, Trabzon milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu'na cevap verdi.

KÖSEOĞLU: "BAROYA SİYASET GİRMEYECEKTİ"
Trabzon Barosu tarafından Trabzon’da düzenlenen Anayasa değişikliği paneli ile ilgili AK Parti Trabzon Milletvekili ve Trabzon Barosu Avukatlarından Ayşe Sula Köseoğlu'nun, "Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez’in dediği ile yaptığının birbirini tutmuyor.  Sibel Hanım Trabzon Barosu seçim çalışmalarında Trabzon Barosu’na siyaseti sokmayacağını söylemişti. Bugün gördük ki Sibel hanımın sözü ile eylemleri birbirini tutmamaktadır. 
Eğer Trabzon barosu gerçekten tarafsız ise, Anayasayı tartışacak her görüşten kişilerin katılacağı tarafları bir araya getirmeliydi. Kendi siyasi görüşünün kurbanı oldu" ifadelerinin ardından Trabzon Baro Başkanı Suiçmez, bu açıklamalara cevap niteliğinde kısa bir bilgilendirmede bulundu. 

SUİÇMEZ: "DAVETE CEVAP BİLE VERMEDİ"
Başkan Suiçmez, "Biz Trabzon milletvekili olan 3 avukatımız ile bir anayasa paneli yapmak için davette bulunduk. Buna CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen bir demecinde olumlu yanıt verdi fakat  Trabzon Milletvekillerimiz olan ve baromuz avukatlarından Ayşe Sula Köseoğlu hanım ile Trabzon Milletvekili Salih Cora beyefendi bir cevap vermedi. Biz baro olarak tarafsız bir panel yapacaktık ama Ak Partili milletvekili davetimize cevap bile vermediler. Şimdi baroyu eleştirmeleri anlamsız. Kendilerine cevap vermeyeceğim. Eğer davete cevap verselerdi kendilerinin de katılacağı bir panel düzenlemeyi arzu etmiştik" ifadelerini kullandı.