Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz tarafından imzalanan sözleşme kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ’de çalışan toplam 277 işçiye 2020 yılı için yüzde 24 zam yapıldı. 2021 ve 2022 yılları için ise enflasyon oranı kadar artış sağlanacak. Toplu iş sözleşme törenine yoğun ilgi gösteren belediye işçileri, verilen zam oranı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür etti.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yanık ve Mustafa Kurtuluş, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, daire başkanları ve işçiler katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, törenin başında sözlerine İdlib’de şehit düşen askerlerimizi anarak başladı. Başkan Zorluoğlu  “Regaip Kandili akşamı İdlib’de şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Şu anda askerlerimiz orada çetin bir mücadele içerisindeler. Çok güzel haberler alıyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmıyor” şeklinde konuştu.
 
PERSONELİMİZİN MUTLU OLMASI ÇOK ÖNEMLİ
Haftaya güzel haberlerle başladıklarını belirten Başkan Zorluoğlu “Sabah saatlerinde dolmuş modernizasyonunu açıkladık. Şimdi de işçilerimiz için toplu iş sözleşmesi imza törenini gerçekleştiriyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi yönetimi olarak işçi-memur ayrımı yapmadan tüm çalışanlarımızın yanında olmaya özen gösteriyoruz. Ben belediye başkan adayı iken İsmail Hakkı Kaplan Başkan bu konularda beni sürekli bilgilendirdi ve talepleri iletti. Ben de kendisine biraz sabredin ve nasıl çözüleceğini hep beraber görelim dedim. Bizim için personelimizin mutlu olması çok önemli. Belediyemizin içinde bulunduğu maddi olumsuzluklara rağmen işçilerimizi mutlu edecek bir zam yapacağız dedik ve gereğini yaptık” ifadelerini kullandı.
 
ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZI AİLEMİZ GİBİ GÖRÜYORUZ 
Başkan Zorluoğlu “Sendikamız ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi iştirakleri TRABEL, TURKUAZ, TRABİTAŞ VE TRABSU arasında imzalanan toplu iş sözleşmeleri kapsamında binlerce emekçimizin kazançlarını iyileştirdik ve hak ettikleri maaş zammını verdik. Yine geçtiğimiz aylarda işçi kardeşlerimizin birikmiş geçmiş aylar sözleşme farklarının tamamını tek seferde ödedik. Her fırsatta dile getirdiğim gibi çalışma arkadaşlarımızı kendi ailemiz gibi görüyor ve onların mutlu olduğu bir ortamı oluşturmayı hedefliyoruz. Onlar mutluysa biz de mutluyuz. Geçtiğimiz günlerde kentimizdeki yoğun kar yağışının ardından ve bazı su baskınlarında mesai arkadaşlarımın nasıl çalıştığını, nasıl emek verdiğini gördüm. Ve tekrar söylüyorum onlar mutlu ise biz de mutluyuz. Bizim işçimiz mutlu ise kentimiz de mutlu olur. Bugün yine çalışanlarımızın kazançlarını iyileştirmek adına bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu sözleşmenin bu aşamaya gelmesinde emeği olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve sizlerden son bir ricada bulunuyorum. Burada bir refah payı biz size ödemişsek, lütfen bir bölümünü çocuklarınızın eğitimine ayıralım” şeklinde konuştu. 

ZORLUOĞLU EMEK DOSTU BİR BAŞKAN  
Toplu iş sözleşmesi imza töreninin hayırlara vesile olmasını temenni eden, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz ise, “Bugün Trabzon Büyükşehir Belediyemizde 10. dönem toplu iş sözleşmesindeyiz. 20 yıllık bir geçmişimiz var. Bugün bizim açımızdan bir düğün, bir bayram günüdür. Gerçekten toplu iş sözleşmesinde telaffuz ettiğimiz rakamlara baktığımız zaman, kriter olarak aldığımız enflasyonla mukayese edildiğinde aşağı yukarı enflasyonun iki katı ölçeğinden bir toplu iş sözleşmesinden bahsediyoruz. Bunun için gerçekten mutlu bir gündeyiz.  Sayın Başkanımızla Van Valiliği döneminde, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve VASKİ Genel Müdürlüğünün toplu iş sözleşmelerini beraber imzalamıştık. Gerçekten muhteşem bir imza töreni yaşamıştık orada. Oradaki havayı burada da gördük. Dolayısıyla gerçekten başkanımızın çalışanına emek dostu bir yaklaşımı var. Ben sizlerin de huzurunda da başkanımıza bir kere daha teşekkür ediyorum” dedi.

Toplu iş sözleşmesi toplantısı,  Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve işçilerin günün anısına fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.