61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Araklı İlçesinde Fatih Camii mevkiinde faaliyet gösteren kum eleme tesisi ile ilgili şikayetler giderek artıyor.. Tesisin çevresinde ki konutlarda oturan vatandaşlar, tesisle ilgili hem Araklı Belediyesine ve hem de Cimer’e bir çok kez şikayette bulundu. Bu şikayetler sonrasında bölgede incelemeler yapıldığı ancak durumda her hangi bir değişiklik olmadığı ifade edildi. 
Tesisin bu şikayetler sonrasında bölgeden taşınmasına karar verildiği kaydedilirken  farklı bir yerde de arazi alındığı ve makinelerin buraya nakledileceği iddia edildi.  
Ancak bölgede oturan vatandaşlarla yapılan telefon görüşmesinde ise tesisin hala faaliyette bulunduğu ve yenileme çalışmalarının da yapıldığı iddia edildi. 
Tesis yüzünden evlerinin camlarını bile açmakta zorlandıklarını ifade eden vatandaşlar, tesisin ruhsatının da bulunmadığını söyledi. Araklı Belediyesi ile yapılan görüşmede ise tesisin ruhsatının olmadığı doğrulandı. Tesisin bölgeden ne zaman taşınacağı ile ilgili henüz net bir tarih bildirilmediği kaydedildi. 
Vatandaşların tesiste çalışma yürütülürken çektikleri görüntüde ise çocukların da kum tepelerinin üzerinde oynadıkları görülüyor. Bu görüntüler ise bölgede güvenlik endişesi yarattı.