61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye Cumhuriyetin kuruluşunun 90’ıncı yıl dönümü Trabzon’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Dün başlayan kutlama programı bugün de Trabzon Valiliği önünde ki geçiş töreni ile devam etti.

Törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, CHP Trabzon Miletvekili Volkan Canalioğlu ile çeşitli kamu kurumlarının il müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Önceki yılların aksine bu yıl çok sayıda vatandaşın bayramı izlemesi ise dikkat çekici bulundu.

Bayram öncesinde Trabzon Belediyesi tarafından vatandaşlara 5 bin bayram ve üzerinde Türk bayrağı bulunan balonlar dağıtıldı. Öğrencilerin geçişi sırasında balon ve bayrakları sallaması vatandaşlardan da büyük alkış aldı.



Geçiş töreni öncesi Vali Öz, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ve Garnizon Komutanı Kocaoğlu, askeri araçla halkı selamladı. Ardından ise Trabzon Valisi Öz, kısa bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından ise Trabzon’da Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Ödüllerin verilmesinin ardından ise Beşikdüzü Halk Eğitim Merkezi tarafından bir halk oyunları gösterisi sunuldu.

Halk oyunları gösterisinin ardından da geçiş törenine geçildi. Trabzon Belediyesi Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde yapılan geçiş töreninde Trabzon merkezde ki bütün okullar yürüyüşe katıldı.

Öğrencilerin ellerin yürüyüş sırasında coşkusu ise görülmeye değerdi. Öğrencilerin yanı sıra Trabzon Polis Okulu, Gaziler, Askerler ve Trabzon Belediyesi araçları, Karayolları araçları, Çeşitli STK’lara ait araçlarda geçiş töreninde yer aldı.
Geçiş töreninde en büyük alkışı ise Trabzon Polis okulu öğrencileri aldı.