Bu kadınların tekrar Türkiye’ye girmek için kendi ülkelerinde rüşvet vererek kimliklerindeki bir harfi değiştirdikleri ortaya çıktı.
 
YENİ EV KİRALIYORLAR
Sarp Sınır Kapısı’nın açılmasıyla birlikte Trabzon’da birçok ailenin de yıkılmasına neden olan hayat kadınlarının son oyunu herkesi şok etti. Çömlekçi Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm nedeniyle büyük sorun yaşayan hayat kadınlarının kazandıkları paralarla kendilerine yeni ev kiralayarak fuhuş yaptıkları ortaya çıktı.
 
HARF DEĞİŞİMİ
Trabzon’da fuhuş yaparken yakalanan ve işlemlerinin ardından sınır dışı edilen hayat kadınları ise, Türkiye’ye girmek için yeni bir yönteme başvurdu. Özellikle Gürcistan’da belli bir ücret vererek kimliklerindeki bir harfi değiştiren hayat kadınlarının Sarp Sınır Kapısı’ndan geçerek tekrar Trabzon’a geldikleri belirlendi.
 
GERİ GELİYORLAR Kısa süre önce işlemleri yapılarak sınır dışı edilen hayat kadınlarını karşılarında gören polisler büyük şok yaşıyorlar. Fuhuşun cezasının az olduğunu belirten yetkililer ise, “Burada hayat kadınları çok iyi para kazanıyorlar. Onun için biz ne kadar kovsak da onlar bir yolunu bularak tekrar geri geliyorlar” dediler. (Karadeniz)