Yaklaşık bir hafta önce rahatsızlanarak Akçaabat ilçesinde özel bir hastaneye kaldırılan BTP Genel Başkanı Haydar Baş, Korona virüs testi pozitif çıkınca dün Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan 73 yaşındaki siyasetçi Haydar Baş’ın dün akşam durumu iyiye gittiği açıklanırken bu sabah saatlerinde vefat ettiği haberi geldi.

Haydar Baş, için yarın (15 Nisan 2020) Trabzon'un Ortahisar ilçesi Yenimahalle fuar alanında 16:15'te cenaze töreni düzenlenecek. Haydar Baş'ın naaşı aile fertlerinin katılımıyla Akçaabat Şehitlik Tepesi'ne defnedilecek.

Konuyla ile ilgili Gündem Özel progmraında konuşan Erhan Esaspehlivan, cenaze töreni için yüksek güvenlik önlemerinin alınacağını söyleyerek,  ''BTP Genel Başkanı Haydar Baş için Yenimahalle’deki fuar alanında 16.15'te cenaze töreni düzenlenecek. Ailesinin isteği üzerine bulunduğu mahalle karantinada olduğu için burada yapılıyor. Sadece yakınlarının cenaze törenine katılması sağlanacak. Sosyal mesafe kurallarına uyulması noktasında yerel yönetimler, güvenlik güçleri ve sağlık il müdürlüğü sıkı tedbirler alacak. Bu törenin ardından merhum Haydar Baş, Akçaabat Şehitlik Tepesi'ne defnedilecek’' dedi.