61SAAT HABER SERVİSİ - Tüm Türkiye’de Mayıs ayının sonu itibariyle başlayan normalleşme süreciyle birlikte Koronavirüs vaka sayısında da artış yaşanıyor. Dün Türkiye genelinde uzun bir aradan sonra ilk defa vaka sayısı bin 500’ü geçerken, Trabzon’da da durum netleşti. 

VAKA SAYISI 57’YE ÇIKTI

Trabzon’da Koronavirüs vakalarının tedavi gördüğü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsünde geçen hafta sonuna doğru 17 olan vaka sayısı, 3,5 kat artarak bugün sabah itibariyle 57’ye çıktı.

11'i YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNDE
Trabzon’daki  57 vakadan 11’inin yoğun bakım ünitesinde, geri kalan 46 kişinin ise Kovid Servisinde tedavi gördüğü kaydedildi. 

KARANTİNA SAYISI 40 KİŞİ
Hastanede testi pozitif çıkan vakaların yanı sıra 40 kişinin de karantina altında tutulduğu belirtiliyor. 

TEDBİRLERİ UYGULANMIYOR
Vaka sayasının artışında en önemli faktör Trabzon’da normalleşme süreciyle birlikte vatandaşların büyük kısmının maske takmayı bırakması ve artık tedbirlere çok da önemsememesi oolarak gösteriliyor. Vatandaşların özellikle yoğun olan Meydan Bölgesinde üzerlerinde maske olmasına rağmen ya çene altına taktıkları, ya da ellerinde taşıdıkları görülüyor. Bu durum alınan tedbirleri sekteye uğratırken virüsün yayılımını da daha da arttırıyor.  
SAHA TESTLERİ BAŞLADI
Trabzon’da Koronavirüs ile ilgili mücadelede bir diğer gelişme ise saha testlerinin yapılmaya başlanması oldu. Sağlık Bakanlığı ve TUİK tarafından koronavirüs ile mücadele için başlatılan Toplumsal Tarama Çalışmaları çalışmaları kapsamında 3 günde 600 kişiye test yapıldı. Trabzon dahil pilot olarak belirlenen 8 ilde uygulanan tarama testleri ile birlikte Koronavirüse yakalanmış ancak sağlık kuruluşuna başvurmadığı için bilinmeyen vakalar tespit edilecek. 
Kan örneği ile yapılacak testlerle vatandaşların bu hastalığı geçirip geçirmediği, bağışıklık durumu  belirleneceği kaydedildi.