61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon ve çevre illerde yaklaşık 1 haftadır, ünlü markaların avukatları taklit ürün avına çıktı. Mağazalara ceza kesmek için büyük uğraş veren avukatların burada ilginç bir plan yaptığı ifade ediliyor.

İddialara göre; baskın yapılacak mağazayı önceden belirleyen avukatlar kendisi veya bir başkasını,  bu mağazaya göndererek taklit ürünü satın alıyor. Ardından bu satın almayı fotoğraflarla belgeyip mahkemeden arama kararı çıkartılıyor. Bu arama kararıyla polis eşliğinde mağazaya baskın yapılıyor. Taklit ürün bulunduğunda ise mağaza sahibiyle ilgili adli işlem başlatılıyor.

Son 1 haftadır Trabzon, Rize ve Artvin illerinde mağazalara yoğun baskınlar yapılıyor. Ünlü markaların avukatları taklit ürün sattığını düşündüğü bir çok mağazaya baskın yapıyor.

Trabzon’da avukatlar bugün Uzunsokak, Kunduracılar, Kemeraltı ve Batpazarı mevkiinde ki mağazalara polis eşliğinde baskın yaptı. Arama kararıyla yapılan baskınlarda taklit ürün sattığı ileri sürülen mağazalarla ilgili işlem yapılırken, taklit ürün bulunamayan mağazalarla ilgili ise ‘Ürün bulunmadığı’ yönünde tutanak tutuldu.

Baskınları öğrenen Trabzon’da ki çeşitli mağaza sahipleri, meslektaşlarına destek vermek için baskının yapıldığı mağazaya gittikleri görüldü. Burada zaman zaman küçük tartışmalar yaşandığı gözlendi.

​​​​​​​