Mecliste pansiyon tartışması ORTAHISAR Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında İmar Planı hükümleri görülürken İmar Komisyonu Başkan Faruk Kanca ile Meclis Üyesi Seyfullah Kınalı arasında konut yerleşim alanlarına pansiyon yapılması konusunda tartışma yaşandı. 

Konut yerleşim alanlarında pansiyon yapmanın sıkıntı oluşturacağı şeklinde itirazına, Kanca katılmadığını belirterek, "Bu konu Trabzon Belediyesi zamanında plan notlarına giren bir maddedir. Daha önce de benzer uygulamalar yapıldı" dedi. Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Seyfullah Kınalı gerekli koşulların yerine getirilmesi halinde sunulacak projenin belediye meclisinde karar alınarak kabul edilmek şartıyla konut yerleşim alanlarında pansiyon yapılabilir hükmünün ilave edildiğini belirterek, "Konut alanlarına pansiyon izni veriyoruz. Pansiyon bir konaklama tesisi. Bir otel var, bu da bir başka tür. Pansiyon da bir başka konaklama türüdür. Ticari mekandır. Konut alanlarında ticari mekan oluşması bir takım sıkıntılara sebebiyet veriyor. Üç katlı evimiz var, hemen yani başında ticari faaliyet başlıyor. Gelen giden oluyor, otopark ihtiyacı baş gösteriyor. Dolayısıyla bu tür taleplerde ilgili komşu parsellerin iznini alarak yapıyoruz. Sıkıntı doğuracağını, itirazlara sebebiyet vereceğini düşünmekteyim. Turizmin yoğun olduğu bölgelerin pansiyon yapılabilecek alanlar olarak belirlenmesini daha doğru olacağını düşünmekteyim. Mecliste karar almak şartıyla pansiyon yapılabilir dediğiniz zaman idare ve meclis üyeleri sıkıntıya girecektir. Buna itirazım var" şeklinde konuştu. 
YENIMAHALLE DE PANSIYON İZNi VERDiK
İmar Komisyonu Başkanı Faruk Kanca ise gerekli koşulların yerine getirilmesi şartıyla konut yerleşim alanlarında pansiyon yapılabildiğini ifade ederek, "Bu konu Trabzon Belediyesi zamanında plan notlarına giren bir maddedir. Yenimahalle'de bu şekilde bir pansiyon vermiştik. Çünkü ana caddeyle bakan yerde ticari aks oluşmuştu. Dolayısıyla bahsedilen şartlara, parametrelere uyduğu için o noktada pansiyon izni vermiştik. Bunu yeniden plan notlarına almak istedik. Tekrar benzer durumlarla karşılaşabiliriz. Mecliste gene değerlendireceğiz. Meclis olarak ihtiyaç varsa verebiliriz, ihtiyaç yoksa Bize ferdi olarak da bu konuyu çok soruyorlar. Çoğunu meclise gelmeden yeterli şartlar oluşmadığı için reddediyoruz" dedi.