24.01.2021 tarihinde Politik Güğüm köşesinde yer alan haberde şu ifadelere yer verildi;

AK Parti Trabzon İl Başkanı ve Ortahisar İlçe Başkanı belli oldu.

Aslında bu iki isim de şu anda aday olarak görülüyor.

Çünkü hem Ortahisar için hem il için kongre yapılacak.

Yani delege oyunu kullanacak.

Kongre süreci gelirken nasıl adımlar izlenecek.

Bildiğiniz üzere AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin yeni görevi nedeniyle yerine kısa süreli İl Başkan Vekili olan Hasan Dilekoğlu vekalet etti.

Fakat bu görevlendirme Revi istifa etmediği için çok da resmi olmadı, şifaen verilmiş bir görev gibi oldu. Şimdi o koltuk için yine görev değişikliği olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İl Başkanı olarak atanan Sezgin Mumcu pazartesi günü saat 14:00’te Haydar Revi’den görevi devralacak.

Parti binasında devir teslim töreni düzenlenecek.  Sezgin Mumcu bildiğiniz üzere mevcut yönetimde olduğu için başkanlık görevi kendisine devredilebilecek.

Ama Selahattin Çebi Ortahisar Belediye Başkanı olduğu için önce istifa edecek ardından da başkan olmak için kongreyi bekleyecek.

Başkanlık görevini devralacak olan Sezgin Mumcu’ya yönetim sürecini sorduk. Görevi devralmasının ardından yapacağı işleri şu ifadelerle özetledi; “Görevi devraldıktan sonra ilçe başkanları ve belediye başkanları ile toplantılar gerçekleştireceğim. Yine partimizin gerçek sahibi olan teşkilat mensuplarımızla istişare edeceğim.  Partimize şehrimize yakışır, gayretli azimli güvenilir şeffaf bir yönetim kurulu oluşturup hep birlikte şehrimize hizmet etmeyi istiyorum.   Bu süreçte çok telefon alıyorum. Özellikle bazı arkadaşlarımızın devam etmesi, yine bazı arkadaşlarımızın yönetime alınması noktasında değerli partililerimiz tarafından öneriler yapılıyor. Zamanımız geniş ve en iyi liste için çaba harcayacağız. Millete hizmet edecek, millet için parti için dava için çalışacak listeyi yapma gayretinde olacağız.”

Mumcu, 8 Şubat tarihinde Ortahisar İlçe Kongresinin gerçekleştirileceğini fakat il kongresi için henüz tarihin netleşmediğini de ekliyor.

Politik Güğüm (24 Kasım 2021)