61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL

Sağlık Bakanlığı, ‘HayatEveSığar’ telefon uygulamasında Trabzon’da şehir geneli ve ilçelerin koronavirüs yoğunluk haritasını kullanıcılarına açtı

Koronavirüs vaka ve ölüm sayısının paylaşılmadığı uygulamada salgının en yoğun olduğu bölgeler en yüksek riskli bölge kırmızı, orta derece  riskli bölge sarı ve düşük derece riskli bölge yeşil renkleriyle gösterildi.

61saat ekibi olarak Trabzon geneli koronavirüs haritasını sizler için görüntüledik. 2 Mayıs 2020 tarihi itibariyle güncel haritaya göre sizler için ilçe ilçe değerlendirme hazırladık.

6 İLÇEDE KORONAVİRÜS ETKİLİ OLDU

Görüntülere göre Trabzon’da en yüksek koronavirüs salgının göründüğü bölge sırasıyla Ortahisar, Of, Akçaabat, Hayrat, Çarşıbaşı ve Köprübaşı olarak belirlendi.

5 İLÇEDE BELİRLİ ALANLARDA ETKİLİ OLDU

En düşük koronavirüs salgının göründüğü ilçeler ise sırasıyla Beşikdüzü, Yomra, Araklı, Sürmene ve Çaykara ilçelerinin sokak gibi belirli alanları olarak kaydedildi.

BİR İLÇEDE GÖRÜLMEDİ

Koronavirüs salgının görünmediği ilçe ise Şalpazarı olarak görülürken adı geçmeyen diğer ilçelerde ise koronavirüs salgının orta derece olduğu haritada gösterildi.

ORTAHİSAR'DA 8 MAHALLENİN BELİRLİ ALANLARI YÜKSEK RİSKLİ

Trabzon’un en kalabalık ilçesi olan Ortahisar’da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun da önlemlerinin aldığı ve Sağlık İl Müdürlüğü’nün filyasyon takibini yaptığı mahalleler güncel olarak Erdoğdu, Yenicuma, Çukurçayır, Aydınlıkevler, Gazipaşa, Kalkınma, Karlık ve Pelitli mahallelerinin belirli bölgeleri olarak kaydedildi. Diğer mahallelerde ise koronavirüs vakasına az rastlandığı veya hiç olmadığı uygulama üzerindeki yopğunluk haritasından görüldü.

İŞTE TRABZON'UN KORONAVİRÜS HARİTASI

ORTAHİSAR'DAN SONRA AKÇAABAT

Ortahisar'dan sonra en yoğun vakaların göründüğü Akçaabat'ta koronavirüs ölümünün gerçekleştiği Sarıtaş Mahallesi ve çevresi ile mahallede ikamet eden ancak temas kurduğu belirli bölgelerin olduğu haritada gösterildi.

HAYRAT'TA KARANTİNA KALKTI AMA YİNEDE RİSKLİ

En yoğun koronavirüs salgının olduğu diğer bir ilçe olan Hayrat'ın 3 mahallesinde karantina kararının kaldırılmasına rağmen riskli olarak gösterildiği görüldü.

RİSKLİ VE RİSKSİZ BÖLGELER BÖYLE BELİRLENİYOR

Öte yandan en düşük ve en yüksek risk bölgeler Aile Halk Sağlığı Merkezlerinden hastanelere sevk ettiği hastaların ikametleri, hastanelerde koronavirüs tedavisi görenlerin en son bulundukları yer ve ikametleri, tedavi olup iyileşen hastaların ikamet ettiği bölgeler ve filyasyonun (temaslı tespiti) yapıldığı bölgeler olarak dikkate alınması gerektiği vurgulandı.

SADECE BİLGİLENDİRME, TEDBİRLERE TÜM ŞEHİRDE DEVAM

Ayrıca haritanın bilgilendirme amacında olduğu alınan tedbirlerin tüm şehirde uygulanmaya devam edilmesi gerektiği ifade edildi.

Trabzon'da korona vakaları düşüşe geçti! Resmen açıklandı