TRAC Türkiye Radyo Amatörleri Trabzon Şubesi ve Sürmene Devlet Hastanesi afet ekibi ortaklaşa afet tatbikatı düzenledi.

Senaryo gereği yoğun yağmur yağması sonucu Sürmene ve 0f ilçelerinde sel baskını sonucu toprak kayması meydana gelmişt, yağmurdan dolayı elektrik kesintisi oluştuğundan hastanenin diğer kurumlarla telsiz haberleşmesi kesildi.

Amatör telsizcilere ulaşılarak kamu yararına  çalışan ve amatör telsizci operatör yetiştiren  acil haberleşme uzmanı olan  TRAC Trabzon Şubesinden haberleşme desteği istendi. Amatör telsizciler 20 dakikada olay  bölgesine giderek acil haberleşme sistemlerini kurarken eş zamanlı olarak Trabzon merkezde ym7ka çağrı işaretli acil haberleşme merkezinde sistemi aktif ederek Trabzon-Sürmene ve Of arasında haberleşme ağını kurdu.

Sürmene Devlet Hastanesinden alınan önemli bilgiler Trabzon il Sağlık Müdürlüğü ekiplerine iletildi ve bu sayede kurumlar arasında kopan haberleşme sistemi  anatör telsiz frekansları üzerinden sağlandı. Sürmene Devlet Hastanesi afet ekibinin acil mesajları anında yetkili makamlara ulaştırılıp, acil olarak istenen ambulans servisleri  hastalara müdahale etmek için Of ve Sürmene ilçelerine yönlendirildi. Acill kan ihtiyaçları anında Trabzon’daki yetkililere amatör telsizciler üzerinden iletildi.

Saat 14.00’de başlayan tatbikat saat 16.00’da başarılı bir şekilde sona erdi.