61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar İlçesi Tabakhane Camiinin bulunduğu bölgede bir çok kişi tarafından varlıkları bilinen tarihi tüneller bir kez daha gün yüzüne çıktı. Trabzon İl Müze Müdürlüğü ekiplerinin burada yaptığı kazı çalışmalarında tarihi tünellerden biri ortaya çıktı. 
Bu bölgede yapılan kazı çalışmaları sırasında yol tek şerit araç trafiği sağlanırken kazı çalışmalarının ne kadar süreceği ise heniz bilinmiyor. 
Hatırlanacağı üzere burada daha önce de yol çökmüş ve yapılan çalışmalarda tarihi tüneller bulunmuştu. Ancak tüneller daha sonra yapıya bir zarar gelmesinden endişeyle üzeri yeniden kapatılmıştı. 
Burada ayrıca bir tartışma konusu ise bölgeden geçecek olan yol. Bu bölgede yapılacak Tünel Geçiş Projesinin tarihi tünellere zarar vermesinden endişeleniyor. 
Tabakhane Camisinin tarihi minaresine oldukça yakın olarak planlanan projede fore kazık uygulamaları da planlanıyor. Bu çalışmaların bölgedeki tarihi tünellere zarar verebileceği konusunda endişeler kamuoyunda sık sık dile getiriliyor.