Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında geçtiğimiz günlerde yapılan ve turizmin tüm paydaşlarının hazır bulunduğu toplantıda Kuzey Ekspres’in manşetine taşıdığı Arapça bilen Suriyelilerin kaçak turizmcilik faaliyeti masaya yatırıldı. Otelciler Birliği ve TÜRSAB yetkilileri acil önlem çağrısı yaptı.

VALİDEN JET TALİMAT
 Trabzon'da ev ve otel olarak bin 600 işletme olduğu bunun yarısının kaçak olarak faaliyet gösterdiği belirtildi. Suriyeli göçmenlerin kaçak evler ve hususi arabalarla denetimlere rağmen faaliyetini sürdürdüğü bildirildi. Vali Ustaoğlu, sorunun asgariye indirilmesi için derhal çalışma başlatılması talimatı verdi.

TURİZM AJANSI BAŞARISI
 Geçtiğimiz hafta kurulması yönünde TBMM’ye teklifi gelen ve görüşülerek kabul edilen Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın sektör için yaratacağı olumsuzlukların özellikle Trabzon basınında geniş kapsamlı olarak dile getirilmesi bazı noktalarda olumlu sonuçları beraberinde getirdi. 

YÜZDE 1’DEN BİNDE 7.5’A
  Zorlu Grand Otel işletme müdürü aynı zamanda Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı Ali Şahin, “Turizm sektörünün gelirinden alınması düşünülen yüzde 1’lik katkı payı binde 7.5’a düşürülmüştür. Ayrıca her bölge ayrı ayrı temsil edilecek. Bu da çok önemli bir ayrıntı” ifadelerini kullandı. (Ekspres)