61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu - Çağrı Aktaş

Trabzon sokaklarında mikrofonumuzu yönelttiğimiz vatandaşların birçoğu bu projenin Trabzon için şart olduğunu belirtirken bir vatandaştan ilginç bir öneri geldi.

Mikrofonumuza konuşan bir vatandaş Trabzon'a Demiryolu'nun 50 yıl içerisinde geleceğine inandığını belirtti ve Demiryolundan önce Denizyolunun değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Trabzon'da Denizyolunun bile kullanılmadığını ifade eden vatandaş Trabzon'un bu konuda geç kalmadığını ve asıl hedefinin Denizyolu olması gerektiğini belirtti.

SİYASİ VE BÜROKRATLAR GEÇ KALDI!

61saat mikrofonlarına konuşan vatandaşların bir bölümü ise bu konuda Trabzon siyasileri ve bürokratlarının geç kaldığını ifade etti.

Trabzon'un bu konuda geç kaldığını, siyasi ve bürokratların yeterli hassasiyeti göstermediğini belirten bir vatandaş ''Bu konu ufukla alakalı bir şey. 60-70 yıldır verilen bir söz var. Demiryolundan önce altyapının yapılması gerekiyor ama yapılmadı'' ifadelerine yer verdi.

Konu ile ilgili konuşan başka bir vatandaş ise Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon Demiryolu için hamle yapmakta geç kaldığını ifade etti.

SAMSUN'DA VARSA TRABZON'DA DA OLMALI!

Trabzon-Erzincan-Gümüşhane Demiryolu için 61saat'e görüşünü paylaşan bir vatandaş ise ''Yapılamaz diye bir şey yok. Samsun'a yapıldıysa Trabzon'a da yapılması gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

TİCARET CANLANIR...

Konu ile ilgili konuşan vatandaşlar Trabzon-Erzincan-Gümüşhane Demiryolunun yapılması durumunda Trabzon'un ticaret anlamında önemli bir adım atacağını belirtti.

BAKAN ADİL KARAİSMAİLOĞLU ''İSTEMEKLE OLMAZ''

Geçtiğimiz günlerde Trabzon'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Bu işler istemekle olmaz Hesap kitabı var. Altını doldurmak gerekiyor. Fizibilite etüt çalışması devam ediyor. Daha önce açıklanmış hatlar var. Onlarla ilgili sıkıntı yok. Fayda maliyet analizleri yapılıyor. Sırf Trabzon için değil ülkenin her noktasında Karadeniz hava çalışmaları var. Trabzon’da inşallah hak ettiği yatırımları ve altını doldurduğumuz zaman falaiyete geçeceğiz. Daha önce açıklanan Demiryolu hattında değişiklik söz konusu değildir. Ama bizim her noktayla ilgili çalışmalarımız var. Master prlan çerçevesinde program dahilinde yapılan işler. Demiryolu yatırımları maliyetleri ve yatırım olan şey. Çok ağır yükü getiren yatırımlar. Zamanı geldiğinde hepsi yapılacaktır." ifadelerini kullanmıştı.