61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da yeni Terminalin, Değirmendere Mahallesine taşınacak olmasından dolayı eski Terminalin bulunduğu alanla ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi plan değişikliğine gitti. 
Ortahisar İlçesi Sanayi Mahallesinde 1 / 1000’lik planda “Belediye Hizmet Alanı” olarak görülen Terminalin Bulunduğu bölge, 1 / 5000’lik plana uygun bir şekilde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisince Ticaret ve Turizm Alanına dönüştürüldü. Mecliste karar oy birliği ile alındı. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan alan, 1 / 5000’lik planda Ticaret, Turizm Konut alanı olarak görülürken, 1 / 1000’lik planda yapılan değişikliğinin iki planın bir birine uyumu olarak ifade edildi. 

TİCARET ALANI OLARAK BÜYÜTÜLDÜ MÜ?
Konuyla ilgili Belediye Meclisinde görüşünü belirten CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin,  “Dönüşümü yaparız. O da satılacakta.. Yalnız şunu sorayım? Fonksiyon değişikliği yaptığımıza göre ticaret alana adayı büyüttünüz gibi geldi. Ada boyutlarında da değişiklik oldu mu olmadı mı?” diye sordu. 

20 DÖNÜMDEN, 17 DÖNÜME DÜŞÜRÜLDÜ
Şahin’in bu sorusuna alanın aslında 20 dönüm olduğu ancak, yol terkleriyle birlikte 17 dönüme düşürüldüğü ve böylelikle alanın küçüldüğü şeklinde yanıt verildi.