61SAAT HABER SERVİSİ - Özellikle ulusal kanallarda Trabzon bu konuda linç kültürüne esir olurken, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım yaşananları 61saat.com’a değerlendirdi. 
Tarım, "Benim Genel Başkanım olaylara nasıl bakarsa ben öyle bakarım” dedi. 

Kendilerinin konu yaşandıktan sonra araştırma yaptıklarını ifade eden Tarım, "Biz araştırmamızı yaptık. Göç İdaresi Başkanına, Vali Muavinine gittik” dedi. 

Yaşanan olayın PKK olayı olmadığına vurgu yapan Tarım, "Her iki tarafın da bu işte durumu yok. Biz yaptığımız araştırmada PKK olayı değil.  O bölgenin insanlarının cahilce yaptıkları, burada ki insanların hassasiyetlerinden haberleri olmadan yapmış oldukları hareket sonunda meydana gelen bir olay Olmasaydı daha iyi olurdu” dedi. 

Olay sonrasında ulusal kanallarda Trabzon’a yapılan linç kültürünü nasıl değerlendiği sorulduğunda ise Tarım, "Trabzon zaten her konuda istim üzerinde olan bir şehir. Trabzon üzerine devamlı bir kompleks var, kıskançlık var… Futbolda ki Trabzon’un cazibesi, Trabzonspor’un yıllarca başarılı olması, İstanbul kulüplerinin egemenliğini yıkması, buradan gelen bir sıkıntı var. Medyada, spor kamuoyunda her yerde kendini gösteriyor. Rumlarla ilgili üzerimize atfedilen konular, futbolla ilgili konular bunun bir parçası. Bunlardan sonuç alamazlar, bir yere varılmaz” diye konuştu.