Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğinin düzenlediği uluslararsı resim festivali etkinliklerine Adalet Bakanlığının izni ile ceza evi çocuk bölümü duvarlarına yirmi yedi ülke sanatçısı ile çocukların hayallerini renklendirdiler.

Kadın mahkümların da sanatçılara eşlik etmesi sanatçıları duygulandırdı.Irak ve Tunus'tan  gelen sanatçı ailelerin çocukları, barış özlemlerini cezaevi duvarlarına yansıttılar.Savaşın tam ortasındaki Filistinli sanatçımızın festivale bir hafta kala evi ve aracını yanması nedeniyle festivale tablosunu göndererek katılabilmesi sanatçılar arasında hüzün dolu anlar yaşanda.Barış özlemimizi Filistin halkına haykırıyoruz dediler.

Femin Art  Genel Başkanı Şükran Üst, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Bu güzel buluşmaya destek veren başta Kültür bakanlığımıza , Adalet Bakanlığımız'a,Trabzon Valiliğine,yeni valimiz Sayın: Abdil Celil ÖZ Bey'e, Büyük Şehir Belediye Başkanımız Dr:Orhan Fevzi Gümrükçü Oğlu'na , İl Milli Eğitim Müdürümüz Hızır Aktaş'a, , İl Kültür Müdürümüz İsmail Kansız'a Orta Hisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç'e, Bahçecik Ceza Evi Müdürüne, Rize / Pazar Kaymakamı Sayın Selçuk ASLAN ve Belediye Başkanımız Ahmet BASA'ya ,Rize / Ardeşen Kaymakamı Sayın İlyas MEMİŞ  ve Belediye Başkanımız Mümtaz SİNAN'a,Trabzon Turizm Yöneticileri Derneğine,Trabzon Sanayi Ticaret Odası Başkanlığına, teşekkür ediyoruz.

Kesintisiz  sanatın ve sanatçıların yanında yer alan ve bize de her yıl destek veren ANA sponsorumuz Trabzon Forum AVM Merkezi Yönetimine dernek yönetim kurulu,üyelerimiz ve Trabzon Halkı adına katılım ve katkıları nedeniyle teşekkür etti. 8. uluslar arası resim festivalimizde daha geniş coğrafyadan kadın sanatçılarımızla, daha güzel, barış dolu bir dünyada birlikte olma dileğiyle."