Konut sektöründe ivmenin her geçen gün yükseldiği Trabzon’da ilginç ve büyük projeler Türkiye’ninde gündeminde yer almaya başladı. 

Trabzon ile Akçaabat’ın tam ortasında yükselen yeni nesil konut projesini hayata geçiren İshakoğlu Grup , Prestij Home projesi ile Türkiye’nin takip edilen yatırım ve gayrimenkul dergileri olan İnşaat-Yatırım ve Hizmetix’de  yerini aldı. 13 bin 200 metrekare alana sahip projede en dikkat çeken nokta ise  10 bin metrekarelik kısmın yeşil alan ve sosyal donatılara ayrılması.   

TRABZON’UN PARLAYAN YILDIZI SÖĞÜTLÜ

İşte İnşaat ve Yatırım Dergisi’nde yayınlanan o röportaj

2. neslini temsil ettiği İshak ve Sürül ailelerinin 40 yıllık inşaatçılık geleneğinin eseri olarak bugün Doğu Karadeniz'in en yüksek, en doğa ve insan dostu projesini yapıyor olmaktan bütün mutluluk duyduğunu belirten İshakoğlu Grup Genel Müdürü Yunus Emre ishak, projeleri hakkında sorularmızı yanıtladı.

Konut, Ofis ve Rezidans gibi birçok sektörde faaliyet gösteren firmanızın en büyük konut, ofis rezidanse projelerini nerede ve ne zaman hayata geçiriyorsunuz?

-          Projemiz Trabzon'un batı yakasında Akçaabat ilçesi ile Trabzon şehir merkezinin tam ortasında, Trabzon’un, yıldızı parlayan Söğütlü mevkiinde inşa edilmekte. Hazırlıkları 2012 yılından beri süren projeye ilk kazmayı,

-          2013 ilkbahar döneminde vurduk. Projeyi yüzde 20'lik 5 etaptan oluşan bir maraton gibi düşünürseniz biz şu ana kadar kadar yüzde 35 ila yüzde 40’lık bir kısmını tamamlamış bulunuyor'. Kalan yüzde 60’lık kısımda ise kaba inşaat ve paralelinde ilerleyecek olan tasarım işleriyle birlikte projemiz 2015 yılı yaz döneminde tamamlanacak

Lokasyon tercihleriniz, yatırım planlarınız ve projeleriniz hakkında bilgiler verebilir misiniz? Lokasyonumuz daha önce de belirttiğim gibi şehrin batı yakasında. Trabzon'un köftesi ve sahili ile meşhur Akçaabat ilçesi ile şehir merkezinin tam ortasında Söğütlü'de inşa ediliyor. Son yılların bütün yatırım planlarının bu tarafa kayıyor olması ise bizim açımızdan büyük bir öngörüdür. Akyazı Stadı, Kanuni Bulvarı, Hilton Oteli, Fatih Eğitim Fakültesi, Haçkalı Baba-Yıldızlı Güven ve Avrupagöz Hastaneleri gibi önemli birçok merkeze doğrudan bağlantısı olan projemizin şehrin en önemli yatırım aracı olduğunu söylemek hiç de yanlış olmaz.

Bunlardan özellikle de Kanuni Bulvarı'nın hemen projenin yanından geçiyor olması ulaşım açısından bölgenin 1 numaralı projesi olmamızı sağladı.

Yatırımda Söğütlü’yü neden tercih ediyor? Sizin Söğütlü’de yatırımlarınız olacak mı? 

İshak ve Sürül ailelerinin karşılıklı işbirliği ile inşa edilen bu proje ailelerin geçmişi açısından çok sıra dışı bir gelişme değil aslında. 35-40 yıllık inşaatçı geçmişi olan aileler olarak bugüne kadar hep şehrin batı yakasını tercih ettik.  

Daha Önce şehrin ilk genişleme dalgası olan Beşirli’deki ilk projelerden olan Güven Yapı, Uydu Kent gibi projelere imza atıldı. Yıllar ilerledikçe, Batıkent gibi projelerle Yıldızlı'ya doğru ilerledi. 2014 yılı itibari ile Doğu Karadeniz'in ve Trabzon'un en güzel, en yaşanabilir, en temiz yapılaşmış ve alt yapısı en ideal bölgesi olarak Söğütlü’de bölgenin gene en yüksek, en yeşil, en doğa ve insan dostu projesi ile insanların karşısına çıkıyoruz.

Trabzon yatırım için cazibesini koruyor mu?

Trabzon yatırım için cazibesini korumasından ziyade cazibesi her geçen gün artıyor. Gelecek yılların en değerli havzasında yaşıyoruz. Trabzon hem bölgede lider ve marka kent olarak öne çıkıyor, hem de hinterlandı açısında bütün şehirlerin önüne geçiyor.

Yeşilliği, her geçen gün gelişen imkanları ile değer üstüne değer katarak yoluna devam ediyor.

2014 yılına yönelik hedeflerinin anlatır mısınız?

2014 yılı için tek hedefimiz var. Kimsenin yapamadığını yapıp, Trabzon kentine bölgedeki liderliğini mimari açıdan da tescilleyecek tartışmasız en kaliteli projeyi hediye etmek. Nasıl ki artık ülkeleri, ulusları, şehirleri mimari eserleriyle hatırlıyorsak, bu projeyle de Trabzon bölgedeki bütün şehirlerin 10 adım ününe geçmiş olacak, Bizim tek hedefimiz bunu başarılı bir şekilde neticelendirebilmek.

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ

2. neslini temsil ettiğim İshak ve Sürül ailelerinin 40 yıllık inşaatçılık geleneğinin eseri olarak bugün Doğu Karadeniz'in en yüksek, en doğa ve insan dostu projesini yapıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Projenin ortaya çıkmasında emeği olan Barış İshak, Ensar İshak, ve Nizam Sürül'e canı gönülden teşekkür ederim.