61SAAT HABER SERVİSİ - Çizmecioğlu, “Şunu görmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Bugün Türk Futbolumuz oksijen çadırına girmiştir. Devlet burada çok önemli bir katkıda bulunmuştur. Oksijen çadırına girişi çok katkıda bulunmuştur. Ne yapmıştır: Vergi borcunu affediyorum, Spor Toto Desteğini belli noktaya çekiyorum demiştir. Naklen yayın ücretlerinde de üst sınırdan ödeme bulunması için ricada bulunuyorum demiştir. 140 profesyonel kulüpten kaçı kapısına kilit vuruldu şayet bu destek olmasaydı. 
Bilgi sahibi olanlar Türkiye Liglerinde ancak 2 tane 3 tane takımın kalabilecek olduğunu söylüyorlar. 
Yönetim kuruluna katkı olması için söylüyorum. 
Bizim reklam filmimizi bile dünyada 1,5 milyar insan izlemiş. Futbol öyle bir şey ki A ülkesinin takımını dünyada bütün ülkelerden taraftarları olabiliyor. Futbol günlük hayatın içinde bu kadar yoğun şekilde yer alıyor. 
45 milyar Euroluk bir ciroya çıkmış. Dünyada yaptığı ciro. 
Ülkemize geldiğimizde farklılaşıyor. Hangi ortamda bulunduğumuzun altını çizmek için söylüyorum. Ülke insanı olarak kötü alışkanlığımız var. Birileri şöyle düşünüyor. Diyorlar ki, “Bir olaya bakarken olay ciddi ama vahim değildir” diyorlar. Biz Türk insanı olarak olay vahim, durum ciddi değil diyoruz. Bakın durum çok ciddi” dedi. 

BORCU YÜZDE 60’I 4 BÜYÜK KULÜBÜN
Kulüplerin borcunun 14,5 milyar olduğuna dikkat çeken Çizmecioğlu, “Türk takımlarının, 14,5 milyar borcu var. Yani bu 2,5 milyar Euro’ya denk geliyor.. Ama aynı borç içinde olan takımların gelirleri, 738 milyon Euro… Yani düşünün neredeyse 4 misli kadar borcu olan ortak futbol liginden bahsediyoruz. 
Bu borçların niteliğine bakıldığında 4 büyüklerin borcu 8,5 milyar TL civarında. Yüzde 60’ını bu 4 kulübün borcu oluşturuyor. 
Trabzonspor tabiki bizim ortak bileşenimiz… Çok farklı fikirde insanlarda olsa, Trabzon çatısı altında hep bir arada oluyoruz. 
Yapılandırmanın şartları nedir? Hangi şartlarda bu kulüpler bunları ödeyecekler. 
Önümüzde çok ağır bir yük var. 
Çare şudur: Tabi onların şartları, Türkiye şartlarında çok daha iyidir. 
 Barcelona’nın başına gelmiş. Fazla harcama yapmış, şampiyona olmuş, işin içinden çıkılmaz duruma gelmiş. Devralan yönetim Barcelona’nın sahibi yalnız ben değilim. Evet yönetimimiz de bunu diyebilir. Yalnız sahibi onlar değil Trabzonspor’un…  Cebini acıtacak. 100 bin insan ayda 100 lira verip senede bin 200 lira… Yani para vermekle mükelleftir. Bunu insanlara söylemek lazım. Eğitilmiş taraftar ancak öyle çıkar. Cebinden para çıkmayan insandan, taraftar olmaz. O ancak beleşçi olur. Maça gidecek beleşçi, önde oturacak beleşçi, deplasmana gidecek beleşçi. Beleşçi insanlarla beraber Trabzonspor’umuzun yakası bir araya gelmez. 
Oksijen çadırına sokulmuş bir Süper Lig veya bütün futbol ligleri vardır. Ne kadar durulabilir oksijen çadırında. Bunun hesabını yapmak lazım. Ben yönetimi eleştirmiyorum, ama durum bu dur.. Bu kadar vahimdir… Oksijen maskesiyle sürekli yaşanmaz” diye konuştu.