Tanıtımda konuşan Şahin; “bugün size “sene hep 2011” isimli projemizi anlatacağız. Bu projede Mimar Funda Bayram, Mühendis Gökhan Arslan, Kemal Abdioğlu ve Yavuz Genç ile beraber çalıştık” dedi.

Trabzon şehrine sosyal kültürel ve sportif bir proje sunmak istiyoruz diyen Şahin; “Bu projede şöyle bir şey var bir birleriyle hiç alakası olamayan sevdası bir olan aynı davaya hizmet eden insanların bir araya gelmesiyle oluşturmak istiyoruz. Kısaca diyoruz ki “proje taraftardan, yer büyükşehirden, uçakta Yomra Belediyemiz ’den bu olursa şehrimize çok güzel bir proje bırakırız” şeklinde konuştu.

Proje hakkında bilgi veren Şahin; “Bu proje 6 bin 100 metrekare bir alanı kapsıyor. İlk girişte Türkiye’de bir tane olan Sunay Akın tarafından yapılan bir oyuncak müzesi var aynısını planlıyoruz. Sunay Akınla bir görüşmemiz olacak kendisinden destek bekliyoruz. Hemen karşısında ki yapının ise bir kısmı kütüphane bir kısmında Trabzon’un yöresel sanatçılarının eserlerinin sergileneceği bir bölüm olacak” diye belirtti.

Şahin; “Girişte bir logomuz var onun hemen ilerisinde daha önce yapılan şike anıtı var. Şike anıtı maalesef şuanda Akyazı stadyumunun önünde bir römorkun üzerinde duruyor, eğer proje kabul edilirse şike anıtının kalıcı bir yeri olacak. Yapının tam ortasında daha önce Trabzon’da pistten çıkmış yolcu uçağını kullanmak istedik. İçerisinde 67 yılından günümüze kadar tüm formaları, Trabzonspor’un şampiyonluk zamanında olan tüm görselleri, efsane futbolculara verilen köşeleri bunların yanı sıra Avni Aker’den sökülmüş koltukları bunun gibi birçok şeyi koymayı planladık. Ayrıca hayatını kaybeden abilerimizin, deplasmana giderken hayatını kaybeden kardeşlerimizin de hatırlanacağı bir müze düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Projeyi tanıtmaya devam eden Şahin; “arka tarafta bir kafemiz, bir oyuncak dükkanımız ve kitapçımız olacak. Çocuklar için sadece çocuk ürünleri satan bir TS Club mağazası ve tüm bunların yanında mescit, wc, bebek emzirme odası gibi ortak kullanım alanları olacak” dedi.

Bu proje nasıl olacak?

Bizim bu projede bir kazanç beklentimiz yok” diyen Şahin; “belediye bunu kendi yapabilir kendi işletebilir gelirini de kendi elde edebilir ya da yap işlet devret modeliyle yapabilir. Bu proje için bizim düşündüğümüz alanlar var biri Akyazı stadyumunun yanında bulunan toprak alan. Eğer burası ileride bir kişiye ya da bir gruba rant için verilecekse verilmesin. Bu proje sadece maç günleri değil, yol üzerinden geçen insanlar da buraya gelebilir bu eserleri görebilir bu yüzden Akyazı Stadyumunun yanı olsun isteriz. Diğer uygun yer ise Avni Aker’in olduğu yer. Trabzon’da Avni Aker ismi yok oldu bizim çocukluğumuzun geçtiği, anılarımızın olduğu yer orasıdır.” açıklamasında bulundu.

Yukardan bir telefona bakar!

“Bu projenin hayata geçmesi için gereken tek şey yukardan bir telefonun gelmesi” diyen Şahin, “Görmüş olduğunuz bu projeyi biz yaptık belki çok profesyonel değil ama nihayetinde hepimizin emeğinin geçtiği bir projedir. Bunu biz yapabiliriz biz Trabzon’uz, bize soruyorlar nasıl yapacaksınız diye, yukardan bir telefon gelir yeri belirleyin der ve biter. Türkiye’de olacak en zor şey insanların bir araya gelerek böyle bir proje hazırlaması ve yukarıdan bir telefon açtırmaktır” dedi.