Toplantıda söz alan Milletvekili Dr. Adnan Günnar; ‘’Trabzon’a ağırlıklı olarak Ortadoğu’dan turist geldiğini ve Avrupalı turist oranının % 4 gibi bir oranda seyrettiğini belirterek, Turizmde çeşitlilik sağlanmasının çok önemli olduğunun altını çizdi. Geçen hafta Trabzon’da Turizm tesisi ve İşletmecilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda dile getirilen görüş, beklenti ve önerileri Sayın Bakana ileten Milletvekili Günnar; Sümela Manastırı, Ayasofya, Uzungöl, Kızlar Manastırı, Kuştul Manastırı ve diğer Turizm destinasyonlarının kaliteli ve hijyen kurallarına uygun olarak hizmet verebilmesi için Sertifikalı Sisteme geçmeleri gerektiğinin önemine değindi.

Gelen Turistlerin Sertifikasyona uygun tesislerde hizmet almak istediklerini ifade eden Milletvekili Günnar; Ortadaoğu ve Avrupa ülkeleri ile irtibata geçilerek uçak seferlerinin başlamasının turizm sezonu açısından da önemli olduğunu vurguladı. 

Turizmi ve Turisti Çeşitlendirmeliyiz
Milletvekili Dr. Adnan Günnar; ‘’Trabzon tarihi itibarıyla bölgeye yön veren ve katkı yapan bir şehir. Turizmde şehirleri ayrıştırmadan, bölgesel perspektifle ve bölgesel kalkınma anlayışıyla hareket edilmesi gerekiyor.
Trabzon'un da bölgenin de sadece Orta Doğu ve Arap turizmine bağlı kalmaması gerekiyor. Dolayısıyla turizmi de turisti de çeşitlendirmeliyiz. Batılı turistlerin de şehrimize daha çok gelmesi noktasında bir çalışma başlatılması gerektiği kanaatindeyim’’ dedi.

Milletvekili Dr. Adnan Günnar’ın ardından konuşan, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, ‘’ Trabzon’da turizmin ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerine yönelik hizmet verdiğini ve Trabzon’da turizmde Pazar çeşitliliğini artırmak, Avrupalı turistlerin de Trabzon’a gelmesini sağlamanın çok önemli olduğunu vurguladı. Tüm dünyada yaşanan koronavirüs salgın hastalığı sonrası turistler açısından en önemli konunun sertifikasyon konusu olduğunu ve bu kapsamda Trabzon’da sertifikalı turizm tesisi sayısının çoğalması gerektiği, Turizm İşletmecilerinin sertifika alabilmek için başvuruda bulunarak, gerekli eğitim ve hijyen çalışmalarına en kısa sürede başlamaları gerektiğini özellikle vurguladı.

Ayrıca Bakanlık olarak, Turizm Tanıtma Ajansı ile birlikte çok önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Sayın Bakan Mehmet Nuri Ersoy ülkemize ve Trabzon’a yeterince turist gelmesi için bir an önce uçak seferlerinin başlaması gerektiğini, bu konuyla ilgili olarakta şu ana kadar 98 ülke ile görüşmelerin tamamlandığını ve çok kısa süre içerisinde 170 ülke ile görüşmelerin tamamlanacağını belirtti. Konuşmasının son bölümünde işletmelerin “sertifikalı sisteme” geçişinin önemine tekrar vurgu yapan Sayın Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon kültür ve turizmi için toplantının çok verimli gerçekleştiğini belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti.